Dünya
  • 4.3.2015 11:50

IŞİD ile çatışan İngiliz askeri öldürüldü

IŞİD'e karşı YPG'nin yanında savaşan İngiliz çatışmada öldü..Irak Şam İslam Devleti'yle (IŞİD) Suriye'de çatışan YPG (Halk Savunma Birlikleri) eski bir Kraliyet deniz piyadesi olan İngiltere vatandaşı Konstandinos Erik Scurfield'in Türkiye - Suriye sınırındaki Kamışlı bölgesinde çatışmalar esnasında öldüğünü söyledi.

BBC'ye bilgi veren Kürt silahlı gücünden bir yetkili, Kamışlı ve çevresinde çatışmaların sürdüğünü de ifade etti.

İngiltere'de yaşayan Kürt aktivist, YPG'nin talebi doğrultusunda Scurfield'in ailesini arayarak ölüm haberini verdi ve YPG'nin "Scurfield'i bir şehit olarak Suriye'de defnetmek istiyoruz" talebini iletti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise Suriye'de bir İngiltere vatandaşının öldürüldüğü yönünde gelen bilgileri takip ettiklerini söyledi.

Açıoklamada İngiltere'nin Suriye'de faaliyete devam eden herhangi bir temsilciliğinin kalmadığı da hatırlatıldı ve "Gelen ölüm haberlerini teyit etmemiz ya da Suriye'deki İngiltere vatandaşlarının güvenliğini sağlamama imkanlarımız son derece sınırlı" ifadeleri kullanıldı.

BBC'nin edindiği bilgilere göre aralarında İngiltere vatandaşlarının da bulunduğu yaklaşık 100 Batılı, sayıları 30 bini bulan YPG saflarında IŞİD'e karşı çatışmalara dahil oluyor.

IŞİD'e katılan İngiltere vatandaşı sayısının ise 500 civarında olduğu tahmin ediliyor.
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:47

İLGİLİ HABERLER