Dünya
  • 26.9.2016 16:40

IŞİD ile YPG arasında esir takası yapıldı

Suriye’nin Rakka kenti yakınlarındaki Suluk kasabasında, YPG ile IŞİD esir takası gerçekleştirdi. Bu kapsamda YPG, IŞİD’e 14 IŞİD militanını verirken, IŞİD de YPG’ye elinde tuttuğu 14 sivili teslim etti.

Sputnik’ten Hikmet Durgun’un YPG kaynaklarına dayandırdığı habere göre; terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’ye bağlı YPG, uzun bir süredir IŞİD'in elinde olan 14 sivili almak için bazı Arap aşiretleri aracılığıyla IŞİD ile temasa geçti.

IŞİD ile takasa hazır olduğu haberini gönderen YPG, esir tuttuğu IŞİD militanlarının listesini gönderdi. IŞİD de elinde tuttuğu siviller ile YPG ve Demokratik Suriye Güçleri üyesi savaşçıların listesini gönderdi.

Listeler üzerinde anlaşma sağlanınca, iki taraf arasında esir takası geçen cumartesi günü Rakka ile Kobani arasında bulunan YPG güçlerinin kontrolündeki Suluk kasabasında gerçekleştirildi.

Takas sonucunda IŞİD uzun zamandır elinde tuttuğu 2'si Arap 14 sivili YPG'ye teslim ederken, YPG ise Menbiç ve Haseke bölgesinde esir aldığı IŞİD üyesi ve ona yakın olan 14 kişiyi terör örgütüne teslim etti.

 

Güncellenme Tarihi : 26.9.2016 16:41

İLGİLİ HABERLER