Dünya
  • 21.10.2016 00:15

IŞİD Şii konvoyunu böyle vurdu

IŞİD militanları Irak askerlerine havada ve yerde saldırıyor. Havadan insansız dronelerle bomba gönderen IŞİD yerde ise mayınları ve bombalı araçları kullanıyor.
 Haziran 2014'ten bu yana IŞİD'in elinde bulunan Musul'un geri alınması için Pazartesi günü başlatılan harekâta Irak ordusunun yanı sıra Şii milisler de katılıyor. Kuzey ve doğudan ise Peşmerge güçleri kente ilerlemeye çalışıyor. ABD öncülüğündeki koalisyon ise operasyona hava desteği veriyor.

İbadi, operasyona peşmerge güçlerinin de destek vermesinin Irak'ın üniter yapısı için cesaret verici bir gelişme olduğunu belirterek, "Her zaman olduğundan daha fazla kenetlenmiş durumdayız" vurgusunu yaptı.
Yaptı yapmasına ama ilerlemenin hızı aniden kesildi.
Bunun nedeni olarak da IŞİD'in elindeki silahlar ve bölgenin mayınlanmış olması.. IŞİD militanları Irak askerlerine havada ve yerde saldırıyor. Havadan insansız dronelerle bomba gönderen IŞİD yerde ise mayınları ve bombalı araçları kullanıyor.
Bunların birisinde IŞİD tarafından yapılan bir saldırı anı kameraya alındı.
Saldırıda Iraklı Şii askerlerin konvoyunun ortasına IŞİD'in bir roketi düştü. Şiddetli patlama sırasında 10'a yakın Iraklı askerin öldürüğü sanılıyor.
İşte o görüntüler

Güncellenme Tarihi : 20.10.2016 22:43

İLGİLİ HABERLER