Dünya
  • 31.1.2015 21:21

IŞİD'in zırhlı aracı şok etti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) askeri gücü Peşmergelerin, Kerkük'ün güneyinde başlattığı operasyonda Molla Abdullah köyünü IŞİD'in elinden kurtardığı; yaşanan çatışmalarda, Topçu Birliği Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Mensur'un öldüğü belirtildi.

Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, Kerkük'ün 12 kilometre güneyinde terör örgütü IŞİD'in eline geçen yerleşim birimlerinin kurtarılması için başlatılan operasyona binlerce Peşmerge katıldı. Peşmergeler, IŞİD'in elindeki noktaları ağır silahlarla bombalarken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçaklar da havadan destek verdi.

IŞİD'e ait olan ve Molla Abdullah Köyü girişindeyken ABD'nin düzenlediği hava saldırısında vurulduğu tahmin edilen bir zırhlı araç...

Vurulan aracın içinde ölen IŞİD militanları...

Meydana gelen çatışmalarda stratejik öneme sahip Molla Abdullah köyünün kontrolü Peşmerge güçleri tarafından sağlandı. Garire, El Aseliye ve El Hindiye köyleri de IŞİD'in elinde kurtarıldı. Molla Abdullah köyündeki çatışmalarda, 15 IŞİD militanı öldürüldü.

Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg köylerinin kurtarılmasına yönelik operasyon sürerken, IŞİD'in eline geçen Habbaze Petrol Kuyuları, Peşmerge güçlerince abluka altına alındı.

KESKİN NİŞANCI GENERAL ÖLDÜRÜLDÜ
Operasyonda görev alan General Hiva Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün IŞİD'in eline geçen bölgelerin temizlenmesi için başlatılan operasyonda çok büyük çatışmaların devam ettiğini söyledi.

IŞİD, KERKÜK’E SALDIRIYA GEÇTİ
.
Petrol kuyularının bulunduğu Habbaze bölgesinin IŞİD'den temizleneceğini kaydeden Abdullah, "Kaybettiğimiz yerlerde kısa zamanda kontrolü sağlayacağız. Bölgede IŞİD ile devam eden çatışmalara katılan Topçu Birliği Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Mensur, keskin nişancı kurşunuyla şehit oldu. Şehit ve yaralıların ailelerine sabır diliyorum" şeklinde konuştu.

KUYULARI ATEŞE VERİP KAÇIYORLAR
CİHAN'ın haberine göre, Kerkük'te daha önce ele geçirdiği yerleşim alanlarını kaybeden IŞİD militanları, petrol kuyularını ateşe vererek kaçıyor. Peşmerge güçlerinin dün Kerkük yakınlarındaki IŞİD mevzilerine başlattığı saldırı sonucu, terör örgütü elinde bulundurduğu çok sayıdaki yerleşim alanını terk etmek zorunda kaldı. IŞİD militanları terk ettikleri Elhindiye bölgesindeki iki petrol kuyusunu ateşe verdi.

IŞİD, 29 Ocak Perşembe gecesi farklı noktalardan Peşmerge kontrolündeki Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah köylerine saldırmıştı. Dün öğle saatlerine kadar devam eden çatışmalar sonrasında Mektep Halit ve Molla Abdullah köyleri IŞİD kontrolüne geçmişti.

Çıkan çatışmalarda, Musul, Kerkük ve Diyala cephelerinde Tuğgeneral Şerko Fatih'in de aralarında bulunduğu 29 Peşmerge hayatını kaybetmiş, 173 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı. Pek çok IŞİD militanı ise etkisiz hale getirilmişti.

Kerkük'ün güneyindeki çatışmalar devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:30

İLGİLİ HABERLER