Dünya
  • 1.8.2014 13:46

İsrail füzelerinin düşme anı böyle görüntülendi

Kansız gün geçirmeyen Katil İsrail, kan dökmemeye sadece 2 saat dayanabildi. Uyduruk bir gerekçeyle tekrar Gazze'ye bomba yağdıran İsrail, ateykesten dolayı sokaklara çıkan 40 Filistinlinin ölümüne neden oldu.
Ateşkesin sürdüğünü sanan Filistinliler sokaklara çıktığında başlarına füze yağdı.
İşte o anlarda atılan füzeler bölgede bulunan fotomuhabirler tarafından görüntülendi.
 

İsrail ordusunun, Gazze'de insani yardım amaçlı 72 saatlik ateşkes ilanından 2 saat sonra, Refah kentinin doğusuna düzenlediği topçu saldırısında ölenler olduğu bildirildi. Hamas İsrail saldırısında 25 kişinin öldüğünü duyurdu. Filistinli hastane kaynakları ise 40 Filistinlinin saldırıda yaşamını yitirdiğini açıkladı. Kanal-10 televizyonu, İsrail'in Hamas'ı "ateşkesi ihlalle" suçlayarak, bu nedenle ateşkesin başlamasından 3 saat sonra bunu sona erdirdiğini, BM'ye bildirdiğini duyurdu.
İsrail ordusu ateşkes dinlemiyor! İsrail yine vurdu

İsrail ordusunun Refah kentinin doğusuna düzenlediği topçu saldırısında, 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı bildirildi.
 
Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in ateşkesi, ilanından 2 saat sonra ihlal ettiğini belirtti. Bu nedenle İsrail'i kınayan Kudra, İsrail ordusunun Refah kentinde düzenlediği topçu saldırılarında, 4 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, 10 kişinin yaralandığını belirtti.
 
Görgü tanıkları da İsrail birliklerinin, Gazze Şeridi'nin sınır bölgelerinde bulunan bölgelerdeki halkı doğrudan hedef aldığını ifade etti.
 
Öte yandan daha önce İsrail ordusunun Refah kentinin doğusunda tarım arazileri ve yerleşim birimlerinin hedef aldığı topçu saldırıları ilk belirlemelere göre 3 kişinin yaralandığı kaydedilmişti.
 
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, gece yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İsrail ile Hamas arasında 3 günlük insani ateşkes sağlanması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Hamas da İsrail ile bu sabah 08.00'de başlayan 72 saatlik "insani ateşkes" konusunda anlaşmaya varıldığını bildirmişti. Mısır, bunun üzerine İsrail ve Filistin'e, müzakereci heyetlerini Kahire'ye göndermeleri çağrısında bulunmuştu.
 
İSRAİL ATEŞKESİ BİTİRDİ
 
Kanal-10 televizyonu, İsrail'in Hamas'ı "ateşkesi ihlalle" suçlayarak, bu nedenle ateşkesin başlamasından 3 saat sonra bunu sona erdirdiğini, BM'ye bildirdiğini duyurdu.
  •  
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:51

İLGİLİ HABERLER