Dünya
  • 13.11.2017 11:56

İsrail: "İran'ın Suriye'deki üssünü yıkarız

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, İsrail hududuna 50 km mesafedeki Golan tepelerinin Suriye kısmında bulduğu ifade edilen İran askeri üssünü yıkmakla tehdit etti. Yapılan açıklamada İsrail ordusunun İran’dan gelen tehditlere engel olmak için askeri saldırılarına devam edeceği ifade edildi.

Liberman, “İsrail, karşı taraftan gelecek her türlü saldırıya ve sınır egemenliğini ihlal eden herhangi bir eyleme karşılık verecektir.”

İsrailli bakan, Esad’den topraklarında yer alan yapılanmalara engel olmasına çağırarak “Şii eksenin yerleşmesine asla müsamaha göstermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

İsrail açıkladı: İranın Suriyedeki üssünü yıkarız

Londra merkezli Al Awsat'ın aktardığına göre, yapılan bu tehditlere İsrail muhalefet lideri Avi Gabay da katılarak "Esad yeni oyun kuralları koymaya yeltense de İsrail hükümetiyle muhalefetiyle bu girişimi yerle bir etmek için tek bir vücut gibi karşısında durmaktadır.” ifadesini kullandı.

İsrail cephesinden yapılan açıklamalar, BBC’nin Batılı istihbarat kaynaklarından aldığı Suriye’deki İran askeri üssünün uydu görüntülerini yayınlamasından sonra geldi.

ASKERİ ÜS İSRAİL’E 50 KM UZAKLIKTA

İsrail istihbarat kaynakları İran’ın Suriye’ye yoğun desteğini kullanarak İsrail’e 50 km uzaklıkta askeri üs kurduklarını iddia ediyor.

 

Güncellenme Tarihi : 13.11.2017 13:04

İLGİLİ HABERLER