Dünya
  • 3.5.2016 14:15

İsrail'den Türkiye'ye Gazze jesti

İsrail'in, "Türkiye'ye jest" yapmak amacıyla Gazze'ye çimento girişine yeniden izin vereceği iddia edildi.

İsrail resmi radyosunun haberine göre, İsrail hükümeti özel sektör tarafından kullanılmak üzere Gazze Şeridi'ne çimento girişine önümüzdeki günlerde yeniden izin vermeye başlayacak.  Güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberde, söz konusu kararın "Türkiye'ye jest olsun" diye alındığı ileri sürüldü.

Haberde ayrıca İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için yapılan görüşmelerin devam ettiği ve Ankara'nın Gazze ablukasının kaldırılmasını sağlamaya çalıştığı öne sürüldü. İsrail, Hamas'ın askeri amaçlarda kullandığını gerekçe göstererek, 3 Nisan'da Gazze'deki özel sektör için bölgeye çimento girişini durdurduğunu açıklamıştı.

Birlemiş Milletler (BM), İsrail ve Filistin arasında yapılan görüşmeler sonucu 8 Ekim'de Gazze'nin imarı için inşaat malzemelerinin BM'ye bağlı ekiplerin gözetiminde girmesi konusunda anlaşma sağlanmıştı. Anlaşma, inşaat malzemelerinin, binaların onarımı dışında farklı amaçlar için kullanılmayacağının garanti altına alınmasını ve dağıtımın uluslararası gözlemcilerin denetiminde yapılmasını öngörüyor.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:09

İLGİLİ HABERLER