Dünya
  • 21.2.2019 00:13

İşte Mısır'daki intihar saldırısı anı

Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan El-Darb El-Ahmar bölgesindeki El-Ezher Camii yakınlarında gerçekleşen intihar saldırısında 3 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, patlamayı gerçekleştiren teröristin iki güvenlik görevlisinin kendisine doğru yaklaşmasıyla olay yerinden bisikletiyle kaçmaya çalıştığı görüldü. Teröristin, güvenlik görevlileri tarafından yakalanıp, kaçamayacağını anladığı an kendisini havaya uçurma anı görüntülere yansıdı.



İçişleri Bakanlığı, 15 Şubat’ta Giza’da el yapımı bomba ile düzenlenen saldırının faillerinin bulunması için gerçekleştirilen araştırmalarda, saldırının sorumlusunun 37 yaşındaki El-Hasan Abdullah olduğunun tespit edildiğini ve saldırgana yönelik yürütülen operasyon kapsamında polis tarafından kıstırılan Abdullah’ın kendisini patlattığını duyurdu.

Mısır devlet televizyonu, El-Hasan Abdullah’ın doktor olan babasının ABD’de yaşadığını ve Hasan ile bazı aile üyelerinin ABD vatandaşı olduğunu bildirdi.

Mısır Başsavcısı Nebil Sadık, saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

‘El-Darb El-Ahmar’ ve ‘El-Ezher’ etiketlerini kullanan çok sayıda takipçi, Twitter üzerinden saldırıyı kınayarak, kurbanlar için taziye dileklerinde bulundu.



Çok sayıda Twitter kullanıcısı, patlama anında, elinde poşetlerle saldırganın yanından geçen kadının akıbetini merak etti.

Mısır medyasına göre, patlamanın ardından söz konusu kadının bacağı kırıldı.



Mısır Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Halid Mücahid, El-Darb El-Ahmar bölgesindeki saldırıda yaralananların durumunun fazla ağır olmadığını, sadece yüzeysel yaralar ve kırıkları olduğunu dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.2.2019 00:50

İLGİLİ HABERLER