Dünya
  • 27.1.2015 20:41

Japonya IŞİD'in teklifini kabul etti

Ürdün'ün başkenti Amman'daki Japonya Büyükelçisi yaptığı açıklamada, IŞİD'in Japon vatandaşın serbest bırakılması karşılığında istediği isim olan idam mahkumu Sacide Rishawi'nin serbest bırakılarak IŞİD'e teslim edileceğini açıkladı.
Geçtiğimiz hafta rehin aldığı iki Japon rehinenin serbest bırakılması için Japonya'dan 200 milyon dolar isteyen IŞİD, birkaç gün sonra anlaşmamanın sağlanamaması sonucu rehinelerden Yukawa'yı öldürmüş, diğer rehine Kenji Goto için ise dün 24 saat süre vermişti. IŞİD, Goto için Ürdün'de tutuklu bulunan idam mahkumu Sacide Rishawi'nin serbest bırakılmasını istemişti.

İŞİD'in elindeki Japon rehineden mesaj

Ses kaydında Japon rehine Kenji Goto, “Son 24 saatim” şeklinde açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz günlerde elinde bulunan Japon rehinelerden birini öldürdüğünü açıklayan IŞİD, diğer Japon rehineye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınladı.

IŞİD akıbeti günlerdir belirsiz olan ikinci Japon rehine ile ilgili ses kaydı yayınladı. Ses kaydında konuşan Japon rehine Kenji Goto IŞİD tarafından ele geçirilen Ürdünlü pilot ve kendisinin çok fazla zamanının kalmadığını ifade etti. Japon rehine ses kaydında, “Ürdün Hükümetinin daha fazla erteleme yapmamasının anlamı pilotlarının ve sonrasında benim ölümüm demek. Bu hayattaki son 24 saatim hatta Ürdünlü pilot için daha da azı” şeklinde konuştu. IŞİD, ses kaydının yanı sıra Japon rehineye ait birde fotoğraf yayınladı. Fotoğrafta Japon rehinenin elinde Ürdünlü pilotun fotoğrafının olması dikkat çekti.

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:35

İLGİLİ HABERLER