Dünya
  • 25.7.2016 10:54

Kadının bir bacağı 75 kilo geliyor

​​Lipoödem hastalığına yakalanan bu kadının bacakları belden aşağıya doğru sürekli büyüyüp şişiyor.
36 yaşındaki Katia Page bir Lipoödem hastası. Katie Page'de 20'li yaşlarından itibaren lipödem hastalığı belirtileri göstermeye başladı.TIP'ta kısaca yağ birikimi olarak bulunan bu rahatsızlık nedeniyle bacakları sürekli şişen kadın sonunda yürüyemez hatta oturamaz oldu.Kronik hastalık nedeniyle bacakları sürekli olarak yağ ile kaplanıyor.Bacakların alt kısmında aşırı miktarda yağ birikmesine neden olan hastalık ise genellikle geç teşhis ediliyor çünkü doktorlar sık görülmediği için bu hastalığı akıllarına getirmiyor.
Kadının bacakları şimdiden 1.3 metre çapına erişti. Tek bacağının ağırlığı ise 75 kilo.
Bu hastalıkla genellikle yağlar bacaklarda birikirken vücudun üst kısımlarında bir birikme olmuyor. Rejim yapılsa bile bacaklardaki yağlar erimiyor.
Page şimdi 10 seanslık, farklı bir çeşit liposuction tedavisine başlayacak. Uzmanlara göre eğer tedavi birazcık daha gecikseydi genç kadın ölecekti.

EVLİLİK TELAŞI SARDI

Katia Page, 36 yaşında ve yıllardır hayal ettiği gün geldi çattı.Onu çok seven bir erkek arkadaşı var ve kısa bir süre sonra evlenecek. Ancak Page'in önemli bir sağlık sorunu var.Bacaklarının etrafı ortalama 120-130 santim ve birçok gündelik işlerini bile yapamıyor.

 

"Lipödem Nedir?

“Ağrılı Yağlanma Sendromu” olarak da adlandırılan lipödem, kalça, uyluk ve bacaklarda yağ ve sıvı birikmesine bağlı anormal, simetrik şişliktir. Şişlik ayak bileğine kadar inebilir. Uylukların dış tarafında aşırı yağlanmaya bağlı çıkıntılar bulunur. 
Lipödemin derecesi hastadan hastaya farklılık gösterir. Bazı hastalarda çok hafif seyreden bu durum, bazı hastaların yürümesini engelleyecek boyutlara ulaşabilir. Bu genetik hastalık hemen daima kadınlarda görülür ve genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkar. Bir ailenin birden fazla kadın ferdinde görülme riski oldukça yüksektir. Bu hastalığa hormon bozuklukları ve bazı kronik hastalıklar da sebep olabilir.
 
Lipödemin Belirtileri Nelerdir?

Lipödemin erken evrelerinde vücudun üst tarafı çok ince olabilir. Üst kısım ince olmasına rağmen yağlar bel ile ayak bileği arasındaki bölgelerde birikirler. Kilo aldıkça kalça, uyluk ve bacak daha çok şişer. Ancak kilo vermeyle bu bölgelerdeki yağlanma azalmaz, kilo kaybı vücudun üst kısmından olur. Bacağın alt kısmında biriken yağ dokusu ayak bileğinden ayağa sarkan halka şeklinde bir şişliğe sebep olabilir. Bacaklarda öğleden sonraları artan şişlik gece uykuda azalır.Özellikle bacaklarda belirgin bir ağrı söz konusudur.Erken evrelerde, yağ birikintilerinin sebep olduğu küçük nodüller oluşur.İleri evrelerde, bu yağ birikintileri büyüyerek lobüllere, yani deriden yanlara sarkan büyük yağlı dokulara dönüşür. Lipödemde biriken yağlar, dolaşımı daha da yavaşlatarak daha fazla yağ birikmesine sebep olan bir kısır döngüye yol açarlar. Lipödem hastalarında adet dönemlerinde memelerde ağrı sık görülen bir durumdur.

Lipödemin belirtileri şunlardır:

Neredeyse sadece kadınlarda görülür.

Ayak etkilenmez, ancak kalça, uyluk ve bacaklar simetrik etkilenir.

Ödeme parmakla bastırıldığında çöküntü kalmaz veya çok az kalır.

Baskı ve dokunmayla ağrı ve hassasiyet.

Deride kolay morarma.

Kilo vermeye veya kalori kısıtlamasına rağmen şişliklerin devam etmesi.

Hastaların üçte birinde kollar da etkilenir.

Deride soğukluk hissi.

Yazın sıcaklarda şikayetlerin artması.

Güncellenme Tarihi : 26.7.2016 02:08

İLGİLİ HABERLER