Dünya
  • 2.9.2014 23:39

Kafa kesilme sırası bu İngilizde

IŞİD'in celladı Amerikalı gazeteci Steven Sotloff başını kesti. Amerika'ya ikinci mesaj başlığıyla yanınlanan videoda önce gazeteci Steven Sotloff konuştu. Steven Sotloff ülkesinin dış politikasını eleştirdi. Ardından cellat ekrana dönerek, "Buraya füze atmaya devam ederseniz bıçağımız vatandaşlarınızın boğazında olacak" tendidinde bulundu.
Sözlerinin sonunda ise sıranın kimde olduğunu gösterdi.
Ürkek ve korkak bir şekilde oturan kişinin görüntüsü ekrana geldi. O kişinin İngiliz vatandaşı David Cawthorne Haines olduğunu duyurdu.
Peki kimdir bu David Cawthorne Haines?
David Cawthorne Haines, eski bir İngiliz askeri.. Savaşlara karşı olunca ordudan ayrılmış bir eski asker..Ordudan ayrıldıktan sonra sivil toplum örgütleri için çalışmaya başladı.Mizahi ve duygusal birisi olarak biliniyor.
Çalışmaları sırasında eski Yugoslavya'nın iç savaş sonrası imarına yönelik faliyet gösterdi. Burada Hırvatistanlı bir kadın olan Dragana Prodanovic ile tanışıp evlendi. O evlilikten 2 yaşında bir küçük kızı var.
Hırvatistan'daki bir yardım kuruluşu adına önce Sudan'a giden David Cawthorne Haines, buradan Suriye'ye geçti.2013 yılında Türkiye sınırına yakın bir bölgede kaçırıldı.
O günden sonra kendisiyle temas kesildi..
Şimdi sırada David Cawthorne Haines var.

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:07

İLGİLİ HABERLER