Dünya
  • 21.8.2014 00:03

Kafası kesilen gazeteciyle ilgili büyük şok

2012 yılında görev yaptığı Suriye'de EL Kaide yanlısı El Nusra örgütü tarafından kaçırıldıktan sonra IŞİD'in eline geçen Amerikalı gazeteciyle ilgili şok bir gelişme yaşandı.

PATRONU HÜKÜMETİ SUÇLADI

Gazetecinin kafasının kesilmesiyle bütün Amerika büyük bir şok yaşarken, ilginç bir detay ortaya çıktı.James Foley'in çalıştığı GobalPost CEO'su Philip Balboni, IŞİD'in geçen hafta kendilerine bir mail yolladığını açıkladı. Herhangi bir talep ve pazarlık isteği olmayan maili alır almaz konuyu Washington'a ilettiğini bildiren Philip Balboni, müthiş bir iddiada bulundu.
- Washington James Foley'in durumundan haberdardı. Hatta tutulduğu yeri de biliyorlardı. O yüzden bana merak etmememi ve Foley'in güvende olduğunu söylediler.
Muhabirinin kaçırıldığı günlerde onu bulması için uluslararası bir güvenlik firmasıyla anlaştığını belirten Balboni, "Ama kendisine bir türlü ulaşamadık" dedi.
Oğlunun tüyler ürperten bir şekilde öldürülmesini izleyen ailesi ise tam bir şok yaşadı. Yetkililerin geçitğimiz Çarşamba günü için kendisinin serbest bırakılacağını söylediklerini ama bunun gerçekleşmediğini bildirdiler.
Medyaya konuşan Diane Foley oğlu sonuna kadar cesur olduğunu anlatarak, "O çok büyük bir cesaret gösterdi. Ölüme giderken çok sakindi.Biz kendisiyle gurur duyuyoruz" dedi.

HABERVİTRİNİ ÖZEZ

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:25

İLGİLİ HABERLER