Dünya
  • 1.12.2006 16:39

KASIMIN RENGİ KIRMIZI!..

Irak’ta sivil ölümlerinin Kasım ayında, bir önceki aya göre yüzde 44 oranında arttığı bildirildi.
      Irak İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Kasım ayında ölen sivil sayısının, bir önceki aya göre yüzde 44 oranında artarak 1850’ye yükseldiğini söylediler.
      Bu rakamın, mezhepler arası çatışmaları ateşleyen, Samarra’da geçen Şubat ayında Şii türbesine düzenlenen saldırıdan bir önceki ayda ölü sayısının üç katı olduğuna dikkat çekildi.
     
     ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

      Irak’ın başkenti Bağdat’ta, Amerikan ve Irak askerleriyle direnişçiler arasında çatışma çıktığı, askerlerin ev ev aramalar yaptığı belirtildi.
      Irak polisi, Bağdat’ın Sünni-Arap ağırlıklı Fazıl mahallesindeki operasyonda kara güçlerine Amerikan helikopterlerinin de havadan destek verdiğini, ancak ateş açmadığını söyledi.
      Direnişçilerle sokaklarda çatışma çıktığını belirten polis, biri direnişçi ikisi sivil 3 Iraklının öldüğünü, 4’ü asker 11 kişinin yaralandığını kaydetti.
      Devlet televizyonu da askerlerin ev ev yaptıkları aramalarda 28 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Fazıl mahallesindeki olaylarda direnişçilerden ölen olup olmadığı bilinmiyor.
      Irak’taki Amerikan komutanlığı, bu sabah erken saatlerde çeşitli yerlerde yapılan diğer baskınlarda da 2 kişinin öldüğünü açıklamıştı.
      Komutanlık, ayrıca Bağdat’ta dün meydana gelen bir çatışmada bir Amerikan askerinin öldüğünü bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:50

İLGİLİ HABERLER