Dünya
  • 11.2.2019 00:00

Katolik Kilisesi'ni karıştıran imza! Manifesto yayımlandı...

Katolik Kilisesi'nde muhafazakar kanadın önemli  isimlerinden olan Kardinal Gerhard Ludwig Müller, Papa Franciscus'u  doktrinlerinden dolayı üstü kapalı olarak eleştiren bir manifesto yayımladı.

Vatikan'ın İnanç Doktrini Topluluğu kurumunun 2012-2017 yılları  arasında başkanlığını yapan ve bu görevi Papa Franciscus tarafından uzatılmayan  Kardinal Müller'in manifestosu ABD'deki "Lifesitenews" adlı internet sitesinde  yayımlandı.

Kardinal Müller, isim vermeden Papa Franciscus'u hedef alan  manifestosunda, Arjantinli Papa'nın 4 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri'nde  Mısır'ın El Ezher Üniversitesi'nin Rektörü Şeyh Ahmed Et-Tayyip ile imzaladığı  "Dünya Barışı ve Birlikte Yaşam İçin İnsanların Kardeşliği Belgesi"ne de atıf  yaptı.

Söz konusu belgenin içeriğini, Hz. İsa'nın temel öğretilerinden  uzaklaştığı gerekçesiyle eleştiren Kardinal Müller, "Katolik bir liderin dinin  gerçeklerini öğretmeyi reddetmesi en büyük hayal kırıklığıdır." ifadesini  kullandı.

Kardinal Müller ayrıca, "inancın öğretilmesinde giderek yaygınlaşan  bir kafa karışıklığıyla karşı karşıya kalan Kilise'nin birçok piskoposu, rahipi,  din adamı ve laik kesiminin kendisini vahinin gerçeklerini dile getirmeye davet  ettiğini" belirtti.

Günümüzde birçok Hristiyan'ın "inancın temellerini bilmediğini,  Kilise'nin doğru görevinin insanları Hz. İsa'nın ışığına götürmek olduğunu"  vurgulayan Müller, boşanma ve yeniden evlenme, rahip ve rahibelerin  sorumlulukları, cehennemin sonsuzluğu gibi konularda Hristiyanları inançlarından  uzaklaştıran gelişmeler olduğunu öne sürdü.

Papa Franciscus ile El-Ezher Üniversitesi'nin Rektörü Şeyh Ahmed  et-Tayyib arasında Abu Dabi'de imzalanan "Dünya Barışı ve Birlikte Yaşam İçin  İnsanların Kardeşliği Belgesi"nde, dini ve ahlaki sorumluluğa dayanan iş birliği  ve diyalog kültürünün benimsendiği vurgulanmıştı.

 Söz konusu belgede, dünya liderlerinden, uluslararası politika  yapıcılarından ve ekonomi dünyasından "hoşgörü, birlikte yaşam ve barış kültürünü  yaymak; dünyadaki mevcut savaşları, çatışmaları, kültürel ve ahlaki çöküşü  durdurmak için" çalışmaları istenmişti.

Güncellenme Tarihi : 11.2.2019 00:51

İLGİLİ HABERLER