Dünya
  • 30.7.2015 12:02

Kayıp Malezya uçağı bakın nerede bulundu

Fransız Sivil Havacılık Güvenliği Soruşturma ve Analizi Ofisi (BEA) yetkilileri, Hint Okyanusunda bulunan Reunion adasında kıyıya vuran uçak enkazının geçtiğimiz yıl gizemli bir şekilde ortadan kaybolan MH370’e ait olabileceği şüphesi üzerine araştırma çalışmalarına başladığını kaydetti. Kıyıya vuran uçak kanadının Malezya Havayolları uçağı MH370 gibi Boeing 777 tipi bir uçağa ait olabileceği bildiren yetkililer, konuyla ilgili değerlendirmelerinde ‘henüz kesin bir açıklama yapmak için erken’ olduğunu kaydetti.

Avusturya ve Malezya işbirliği ile Reunion adasının kıyısına vuran enkaza ait parçanın incelendiğini bildiren BEA, kıyıya vuran uçak enkazına ait kanadın, geçtiğimiz yıl Mart ayında gizemli bir şekilde radardan çıkan ve 17 ay süren araştırma çalışmalarına rağmen bulunamayan MH370 uçağı için bir umut ışığı olduğu ifade etti. Havacılık uzmanları, kanadın uçak kanadının hareket eden üst kısmı yani flaperon olarak bilinen kısmı olabileceğini ve flaperonlarda genellikle uçağa ait rakam veya işaretlerin bulunduğunu aktardı.

Malezya Havayollarına ait MH370 sefer sayılı Boeing 777 tipi yolcu uçağı Pekin’e gitmek üzere ülkenin başkenti Kuala Lumpur’dan 8 Mart 2014 tarihinde kalkış yapmıştı. Sefer sırasında radardan çıkarak kaybolan uçakta, çoğu Çin vatandaşı olmak üzere 239 kişi bulunuyordu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:07

İLGİLİ HABERLER