Dünya
  • 4.9.2015 03:13

Kırmızı kadının ibretlik hikayesi

Dünyada çok çok ender görülen bir hastalıkla dünyaya gelen Stephanie bir ilki başardı. Her şeye rağmen şu an 2 çocuk annesi. Üstelik çocuklarda onun hasatalığından eser yok.

Stephanie Turner çok ender görülen "Harlequin tipi iktiyozis" yani "Palyaço bebek sendromu" adı verilen bir deri hastalığıyla dünayay gözlerini açtı.  Cildin aşırı keratinleşmesi sebebiyle oluşan ve bedeninde tamamında kırmızı bir renk ağır bastığı bu hastalık genç kadının hayatını epey zorlaştırdı. Aacak o her şeye rağmen yılmadı. Önce sevdiği adamla evlendi.

Ardından başlarına ne geleceğini hiç bir doktorun söyleyemediği riski göza aldı ve çocuk sahibi oldu. Doktorlar bebeğinin de aynı hastalıkla doğup doğamayacağına dair hiçbir şey söyleyemiyorlardı. Çünkü dünya ilk kez bu rahatsızlıkla boğuşan bir kadın anne olmak istiyordu ve buna cesaret ediyordu.

3 yaşındaki Stephanie Turnerve eşi ilk bebeklerini kucaklarına aldıklarında hayatlarının en mutlu anını yaşadılar. Bebekte herhangibir hastalık beliritisi yoktu. Wiily ismini verdikleri erkek bebeklerinden sonra çift aynı kumarı yeniden oynadı ve oldukça sağlıklı bir de kız bebekleri dünyaya geldi. Tek sorunsa ilkine göre çok daha acılı ve sancılı geçen bir hamileleik ve doğumdu. Stephanie'nin cildi bu kez daha fazla reaksiyon göstermişti.

Bu mucizeden sonra doktorlar bu hastalığı çocuklarıan geçirmesi için söz konusu hastalığı hem babanın hem de annnin taşıyor olması gerektiği sonucuna vardılar.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER