Dünya
  • 17.10.2015 21:35

KKTC'ye içme suyu projesini protesto ettiler

17 parti ve örgütün destek belirttiği eylemde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın adaya gelişi protesto edildi; sloganlar atıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde örgütlerin Büyükelçilik kapısı önüne kadar ilerlemesine izin verilmedi.

Eylemde örgütler adına konuşan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, barışa ulaşmanın ancak mücadele ve kavgayla mümkün olabileceğini savunarak, kendileriyle birlikte Türkiye ve dünyada da barış severlerin mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

SAYGI DURUŞU VE AÇIKLAMA

Lefkoşa Çağlayan Park’ta toplanan demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler, elçilik önüne yürüyüşe geçti. “Getirdiğin su götürdüğün canları temizleyemez” pankartı ile yürüyen kitle, AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine sloganlar attı.

ERDOĞAN'A "DİKTATÖR" İTHAMI

Eylemde konuşan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil,“Arkadaşlarımızı ve yoldaşlarımızı katleden, Güneydoğu’da kendi çıkarları için insanlara kıyım yapan, Kıbrıslı Türklere her fırsatta hakaret eden bir diktatörün getirdiği suyu istemiyoruz” dedi.

"BUGÜN ARAMIZDA BAZI YABANCILAR VAR.."

Elçilik önünde polis barikatı ile karşılaşan kitle, ortak basın açıklamasını okudu. Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Semen Saygun’un okuduğu açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün adamızda bazı yabancılar var. Bu yabancıları misafir olarak tanımlayamayız çünkü bugün kendilerinin ev sahipliğinde Kıbrıslı Türk siyasilerin sadece davetli oldukları bir açılışı adamızda gerçekleştiriyorlar. Yani, daha önce bizlere ‘besleme’ diyen, her fırsatta aşağılayan bu yabancılar bugün bir kez daha bizleri aşağılamak üzere adamızda bulunuyorlar."

 

"10. KEZ AÇMAK İÇİN ADAMIZDALAR"

"Hem de ekolojik bir felaketi beraberinde getirebilecek ve belki de ‘asrın faciası’ olarak anılabilecek bir projeyi onuncu kez açmak için adamızda bulunuyorlar. Bizlere siz kendi kendinizi yönetemezsiniz. gelen suyu da yönetemezsiniz diyerek buradalar. Onların ifadesi ile bizleri “göbekten” kendilerine bağlayarak daha fazla bağımlı kılmak için adamızda bulunuyorlar. Kendi ülkelerindeki seçim çalışmaları kapsamında şov yapmak için adamızda bulunuyorlar."

"Bu yabancıların bizlere reva gördükleri artık bizleri şaşırtmıyor. Değil bizi, kendi haklarından insanları iktidarları uğruna katledenler bunlar. Diyarbakır’da, Suruç’ta ve daha geçen hafta Ankara’da demokratik hakkını kullanıp kendisini ifade eden 100’ün üzerinde insanın bombalarla öldürülmesinden sorumlu bu yabancılar."

"Bugün burada hem yasta, hem de isyandayız. Öldürülen gençler ve emekçiler için yasta, bizlere ve Türkiye halklarına reva görülenler için ise isyandayız.”

SİYAH BALON

Açıklamanın ardından, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına havaya 100 siyah balon bırakıldı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:58

İLGİLİ HABERLER