Dünya
  • 1.8.2014 12:34

Koca şehir havaya uçtu

Tayvan'ın Kaohsiung kentinde gaz kaçağı sonucu meydana gelen patlamalarda en az 25 kişinin öldüğü, 267 kişinin yaralandığı açıklandı. Yaşanan şiddetli patlamalarda kent merkezindeki bir cadde tamamen çöktü.
CEHENNEM CADDESİ

Tayvan Ulusal İtfaiye Ajansı'ndan yapılan açıklamada, ülkenin en büyük ikinci kenti Kaohsiung'daki patlamalarda hayatını kaybedenler arasında beş itfaiye görevlisinin de bulunduğu belirtildi.

Tayvan Başbakanı Jiang Yi-huah, olayın ardından yaptığı açıklamada kentte akşam saatlerinde en az beş patlama meydana geldiğini belirtti.

Kent merkezinde, altından boru hattı geçen bir cadde, patlamaların etkisiyle çöktü. Çıkan yangına müdahale etmeyen giden itfaiye araçlarının da patlamaların ardından oluşan yarığın içine düştüğü görüldü.

Görgü tanıkları, patlamaların araçları metrelerce havaya uçuracak kadar güçlü olduğunu ve alevlerin 20 katlı bir binanın yüksekliğine eriştiğini ifade etti.

Yerel televizyonlara yansıyan görüntülerde, çok sayıda sokağın harap olduğu, cesetlerin etrafa saçıldığı, kanalizasyon borularından alevler fışkırdığı dikkat çekti.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:52

İLGİLİ HABERLER