Dünya
  • 29.4.2016 00:44

Kuraklık Hindistan'ı kasıp kavuruyor

Hükümet istatistiklerine göre Hindistan’ta 330 milyondan fazla kişi kuraklıktan muzdarip. Birçok eyalette insanların, hayvanların ve tarlaların ihtiyacı olan su bulunamıyor.

Hindistan’da birçok bölge sıcak hava dalgasının etkisi altında. Başta çiftiçiler ve tarla işçileri olmak üzere 160 kişi ve bunun yanı sıra su taşımaya çalışan 12 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti. Bu adam Gujarat eyaletindeki kurumuş bir baraj gölünde sıcaktan şemsiye ile korunmaya çalışıyor.

Hint yarımadasında yağışlı sezon haziran ayı başında başlar. Yüzlerce tanker kurak bölgelere su taşımaya çalışıyor. Gujarat’taki bu köyde ev kadınları metal kaplarına temiz su doldurma telaşında. Bulundukları yere her on günde bir temiz su getiriliyor.

Bazı bölgelere su trenlerle ulaştırılıyor. Bu köylüler dolu su kaplarıyla istasyondan ayrılmış. Aldıkları bu suyu önümüzdeki birkaç gün idare etmek zorundalar.

Kuraklık su seviyesini önemli ölçüde düşürdü. Mumbai’de olduğu gibi birçok evin bahçesindeki kuyu kurudu. Bununla birlikte ev sakinleri kuyunun dibinde kalmış az miktardaki suyu almaya çalışıyor.

Gujarat’taki Umrala köyünden de geçen 100 kilometre uzunluğundaki Kalubhar nehri, bölgedeki tarım alanları için tek su kaynağı. Ancak o da kurudu. Köylüler buradan yaşadışı olarak tarlalarına su pompalamaya çalışıyor.Yüksek sıcaklıklara rağmen birçok Hintli kuzey kenti Chandigarh’daki hububat piyasasında olduğu gibi açık havada çalışmak zorunda. Kavurucu sıcak altındaki iki işçi susuzluğunu gidermeye çalışıyor.

Sıcak hava dalgası güney ve doğu Hindistan’da haftalardır devam ediyor. Birçok yerde sıcaklık 45 derecenin üzerinde. Asfalttan yansıyan yakıcı güneş ışınları araçları ve insanları birer hayalet gibi gösteriyor.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:23

İLGİLİ HABERLER