Dünya
  • 23.9.2017 16:34

Kuzey Kore'de esrarengiz deprem

Kuzey Kore’de ‘bir garip’ deprem

Sabah saatlerinde Kuzey Kore'de 3.4 şiddetinde deprem meydana geldi. Geçtiğimiz haftalarda kıtalararası balistik füze denemesi yaptığı için "olağandışı" depremlerin yaşandığı bölgede yeni bir tartışma başladı. "Kuzey Kore yeni bir füze denemesi mi yaptı?"

Kuzey Kore’de ‘bir garip’ deprem

Hidrojen bombası ve kıtalararası balistik füze denemeleriyle adeta Dünya’yı tehdit eden Kuzey Kore’de bugün olağandışı bir gelişme yaşandı. Sabah saatlerinde Kuzey Kore’de 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminin üst tabakasında yaşanan deprem Pyongyang’ın komşularını alarma geçirdi.

Geçtiğimiz haftalarda peşi sıra kıtalararası balistik füze denemesi yapan Kuzey Kore’de benzer depremler meydana gelmişti. Konuyla ilgili olarak Çin ve Güney Kore iki farklı açıklama yaptı. Çinli yetkililer depremin, “şüpheli bir patlama” dolayısıyla tetiklendiğini iddia ederken Güney Koreli yetkililerin açıklaması kafaları karıştırdı.

Güney Koreli yetkililer depremi analiz ettiklerini ve ilk belirlemelerine göre depremin doğal bir yolla gerçekleştiğini duyurdu.

Güncellenme Tarihi : 23.9.2017 16:40

İLGİLİ HABERLER