Dünya
  • 22.2.2019 00:55

Maduro Brezilya sınırını kapattı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Brezilya ile kara sınırını kapattı. Maduro, Kolombiya ile de sınırın kapatılmasını değerlendirdiğini açıkladı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, süresiz olarak Brezilya sınırının kapatılmasını emrettiğini duyurdu. Bolivya Ulusal Silahlı Kuvvetleri Üst Düzey Genelkurmay Başkanlığı (FANB) ve REDI komutanları ile video konferans yoluyla konuşan Maduro, "Brezilya sınırını, tüm güvence tedbirleri sağlanana kadar ve bir sonraki emre kadar kapatıyoruz” ifadelerini kullandı.

ARUBA, BONAİRE VE CURACAO DENİZ SINIRLARI KAPALI

Aruba, Bonaire ve Curacao adalarıyla olan deniz sınırlarının kapatılmasını emrettiğini hatırlatan Maduro, Kolombiya sınırıyla ilgili benzer önlemleri almayı düşündüklerini belirtti. Maduro, “Kolombiya sınırının tamamen kapatılmasını değerlendiriyorum. Provokasyon olmadan, saldırganlık olmadan dinamik ve açık bir sınır olmasını istiyorum. Ama silahlı kuvvetlerin komutanı, devlet başkanı ve hükümetin başı olarak bu kararı almaya mecbur bırakıldım huzur ve barışı sağlamak için” şeklinde konuştu.

“KONSERE KATILACAKLAR SUÇ İŞLEYECEK”

Kolombiya ordusunun Venezuela'ya karşı her türlü saldırganlığı reddettiğini iddia eden Maduro, "Ivan Duque, Trump'u aradı ve Kolombiya ordusunun ülkemize saldırmayı reddettiğini söyledi” dedi. Maduro, ayrıca Kolombiya'da yapılacak Venezuela'ya yardım konserinde sahneye çıkacak şarkıcıların suç işleyeceklerini iddia etti. Maduro, sanatçıların bu davranışlarının Venezuela'ya yapılacak olası bir saldırıyı onayladıkları anlamına geleceğini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 21.2.2019 22:56

İLGİLİ HABERLER