Dünya
  • 4.9.2012 18:55

Mültecilere Almanya yolu göründü

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dönem başkanlığı görevini üstlenen Almanya, Dışişleri Bakanı aracılığı ile Türkiye'ye mülteciler ile ile ilgili yeni bir teklifte bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Suriyeli sığınmacıların Almanya'ya kabul edilmesini olasılık dahilinde gördüğünü söyledi.
     Westerwelle, ''Frankfurter Rundschau'' gazetesinde yayınlanan röportajında, Suriyeli sığınmacıların Almanya'ya kabul edilmesini olasılık dahilinde görüp görmediğinin sorulması üzerine, şöyle konuştu:
     ''Bunu olasılık dahilinde görüyorum ama önceliğimiz yerinde yardım. Şu kesin, Suriyeli sivil halka yönelik şiddet sürdüğü sürece sığınmacılar olacaktır. Almanya eylülde BM'nin başkanlığını yürütüyor. Bu dönemi rejimin daha da dışlanması için kullanacağız. Yeni, barışçı, demokratik ve çoğulcu bir Suriye'nin oluşmasına yardımcı olmak istiyoruz.''
     Almanya'nın sığınmacılara nasıl yardımcı olabileceği yönündeki bir soruya karşılık da Westerwelle, Almanya'nın bugüne kadar 22 milyon avroluk yardım yaptığını ve bu konuda en fazla yardım yapan ülkelerden biri olduğunu belirterek, ''Türk meslektaşım Ahmet Davutoğlu'na Suriyeli sığınmacıların bakımında destek teklif ettim' dedi.     Westerwelle, Suriye konusunda akıllı davranılması ve tüm bölgeyi tehlikeye sokacak kararlardan kaçınılması gerektiğini ifade ederek, bu bağlamda Suriye'nin bir kısmında uçuşa yasak bölge ilan edilmesine BM'nin onayı olmadığı gerekçesiyle karşı olduğunu söyledi.
     Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti'ne de bir kez daha çağrıda bulunarak, Suriye'deki rejimi korumaktan vazgeçmelerini istedi.
    
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER