Dünya
  • 18.10.2016 00:50

Nakşibendi Ordusu'ndan IŞİD ve Musul savaşı açıklaması

Daha önce Musul'un ele geçirilmesinde IŞİD'e yardımcı olan Nakşibendi Ordusu, Musul'u kurtarma operasyonunun başlamasıyla birlikte IŞİD'e karşı savaşma çağrısı yaptı.



Musul'da Sünni silahlı grupların en önemlilerinden sayılan Nakşibendi Ordusu, dajha önce IŞİD'in kendisine biat etme isteğini geri çevirerek örgüte karşı savaşmaya karar vermişti. Musul kentinde devrik lider Saddam Hüseyin'in yardımcısı İzzet İbrahim El-Duri'nin kurduğu Nakşibendi Ordusu, Musul'u savunmak için IŞİD ve Şiilere karşı ayaklanma ve seferberlik çağrısı yaptı.

ÇATIŞMALAR BAŞLADI

Çoğunluğunu Baas rejimi askerlerinin oluşturduğu Nakşibendi Ordusu ile hilafet ilan eden IŞİD militanları arasında son günlerde yaşanan çatışmalarda onlarca kişinin öldüğü öğrenildi. Musul kentinin ileri gelenlerinden İbrahim Tayi, Nakşibendi Ordusu'nun IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'ye biat etmeyeceğini açıklamasının ardından aralarındaki pragmatik işbirliğinin çöktüğünü belirterek, her iki taraf arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını söyledi.

'PEŞMERGE'YE KARŞI SAVAŞMAYACAĞIZ'

Çatışmaların Musul kentinin doğusunda (Fırat Nehri'nin doğusu) yoğunlaştığını belirten İbrahim Tayi, Nakşibendi Ordusu'ndan 12 militanın öldürüldüğünü, IŞİD militanlarından da ölü ve yaralananların olduğunu bildirdi. Daha çok Kerkük'ün güneyinde etkili olan Nakşibendi Ordusu, geçtiğimiz günlerde Peşmerge Güçleri'ne karşı savaşmayacaklarını açıklamıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 18.10.2016 00:08

İLGİLİ HABERLER