Dünya
  • 21.2.2018 07:35

Nauert: Bölgede ne oluyor biz de bilmiyoruz

PYD'yi silahlandıran ve karargahlarını ziyaret eden ABD'nin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Bölgede kimseyi desteklemiyoruz. Ne olup bittiğine ilişkin bizim bilgimiz kısıtlı" dedi.

Orta Doğu'daki terör felaketi ve ayrımcılık isyanlarının mimarı ABD'nin yetkilisi Nauert, "Suriye'de bir sınır değişikliği ya da özerk bir yönetim desteklemiyoruz. Şu anki sınırlarıyla güvenli, bağımsız ve birlik içinde bir Suriye'yi destekliyoruz." diye konuştu.

ZEYTİN DALI HAREKATI'NI İŞARET ETTİ

Türkiye'nin Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nın durmasını isteyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Tüm taraflara koşulsuz olarak şiddeti durdurma çağrısı yapıyoruz." dedi. Nauert, Rusya'nın da Suriye rejimi ve müttefiklerine verdiği desteği kesmesini istedi.

BESLEDİKLERİ TERÖRİSTLER ÖLÜNCE "BÖLGEDEN HABERİMİZ YOK" DEDİ

Nauert, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, "Afrindeki son durumun ne olduğu" sorusuna, "Biz orada operasyon yapmıyoruz. Oradaki hiç kimseye de destek sağlamıyoruz. Orada ne olup bittiğine ilişkin bizim bilgimiz, orada operasyon yapmıyor olmamızdan ve kimseye destek sağlamıyor olmamızdan dolayı kısıtlı."yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 21.2.2018 10:42

İLGİLİ HABERLER