Dünya
  • 15.12.2017 08:57

Nikki Haley İran füzelerini kanıt BM'ye olarak sundu

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, İran'ın Yemen'de Husilere füze tedarik ederek uluslararası hukuku ihlal ettiğini ortaya koyduğunu savundu.

ABD'nin İran ile sürtüşmeli ilişkisi devam ediyor. Nükleer anlaşmanın iptalini talep eden ABD, İran'ı köşeye sıkıştırmak için herşeyi yapıyor. Bu konuda hummalı bir çalışma yürüten ABD'li mevkiler, Yemen'deki Husiler üzerinden İran'ın üzerine oynuyor.

Washington'da bir askeri üste füze parçalarını gösteren Haley, Yemen'de Husi militanlar tarafından Suudi Arabistan'a fırlatılan füzelerin parçaları da dahil son zamanlarda ortaya çıkarılan bazı malzemeleri "kanıt" olarak sundu.

Nikki Haley BM'ye İran füzelerini kanıt olarak sundu

REUTERS/Yuri Gripas (BM Temsilcisi Haley füzeleri tanıtıyor))

"BU PARÇALAR İRAN'A ÖZGÜ"

ABD'nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Nikki Haley, İran'ın Yemen'deki bir isyancı grup Husilere silah temin ederek BM kararlarını ihlal ettiğini gösteren "somut" kanıtlar gösterdiğini öne sürdü.

Anacostia-Joint Üssünde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Haley, "Bu depoda, bölgede İran'ın ortakları ile yaptığı doğrudan askeri saldırıların kanıtı var, İran silahlarının yaygınlaştığının somut kanıtı var" dedi.

Nikki Haley BM'ye İran füzelerini kanıt olarak sundu

REUTERS/Yuri Gripas (İran'a ait olduğu iddia edilen füze parçaları)

SUUDİ ARABİSTAN'I VURAN FÜZELER

Haley füze ve mühimmatların tanıtımını gerçekleştirdiği basın toplantısı sırasında "Bunlar, Husi militanları tarafından Yemen'den Suudi Arabistan'a gönderilen bir füze parçaları" dedi.

Nikki Haley BM'ye İran füzelerini kanıt olarak sundu

REUTERS/Yuri Gripas (İran'ın olduğu iddia edilen kamikaze silahı)

İRAN TEKNOLOJİSİ

Basın toplantısında ayrıca kamikaze drone ve bir anti tank silahı da sergilendi.

Füze parçalarında İran'da üretildiğini gösteren işaretler bulunduğunu söyleyen Haley, bu parçaların İran'ın silah sanayisinde kullandığı teknolojik özellikleri barındırdığını ileri sürdü.

Nikki Haley BM'ye İran füzelerini kanıt olarak sundu

REUTERS/Yuri Gripas (İran'ın olduğu iddia edilen anti tank silahı)

"BMGK KARARLARININ AÇIK İHLALİ"

Haley, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarının açık bir biçimde İran eliyle delindiğini savunan Haley, uluslararası toplumun, nükleer anlaşma dolayısıyla "başka bir yol aradığını" söyledi.

Haley, ABD'nin, İran'ın tavrına karşı çıkan diğer ülkeleri bir araya getireceğini belirtti.

Nikki Haley BM'ye İran füzelerini kanıt olarak sundu

REUTERS/Yuri Gripas (İran'a ait olduğu iddia edilen füzeler tanıtılıyor)

Güncellenme Tarihi : 15.12.2017 10:03

İLGİLİ HABERLER