Dünya
  • 22.7.2014 22:25

'Öldürmeye devam edeceğiz'

Netanyahu konuşmasında ateşkes yapacaklarına dair herhangi bir açıklamada bulunmazken Gazze’ye düzenlenen saldırılar konusunda Hamas’ı suçladı. Netanyahu, “Gazze’de yaşayan halk acımasız Hamas rejiminin kurbanıdır” dedi.
Hamas saldırılarına karşı kararlı şekilde karşılık vereceklerini ifade eden Netanyahu, “Tehditleri sona erdirmek için kararlı bir şekilde hareket edeceğiz” dedi. Hamas’ı cami ve hastanelerin altına tünel inşa etmekle suçlayan Netanyahu, “Hamas hastanelerin, camilerin ve okulların altına terörist tünelleri inşa ediyor” dedi. Hamas’ın yaptıkları ateşkes önerisini reddettiğini belirten Netanyahu uluslararası toplumun Gazze’de ölen insanlara karşı Hamas’ı suçlu bulması gerektiğini ifade etti.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ise açıklamasında İsrail’in kendisini savunduğunu belirterek İsrail’in saldırılarına destek verdiğini belirtti. Ban, Gazze’den yapılan roket atışlarını kınadığını belirterek Hamas’ın hastane ve okul gibi sivil kurumları roket saldırılarında kullanmasını kınadı. Ban açıklamasında ayrıca roket atışlarının da bir an önce durdurulması gerektiğini ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:06

İLGİLİ HABERLER