Dünya
  • 18.3.2018 03:08

Ölen sahibini 4 aydır hastane önünde bekliyor

Kapıdan içeri girmemiş

Brezilya'nın Sao Paolo şehrinde yaşayan 59 yaşındaki adam 4 ay önce birileriyle yaşadığı bir tartışmada bıçaklanmış.

Hastaneye kaldırılmış ve hayatını kaybetmiş.

Buraya kadar her şey rutin sonuçta, herkes kavga edebilir, herkes hayatını kaybedebilir.

Adamın bir köpeği varmış ve hikayemize tam da bu noktada dahil oluyor: O minnoş köpek 4 aydır hastanenin önünde sessizce bekliyormuş.

Hastane görevlisi Osvaldo Palota Sobrinho diyor ki, "O bir kez bile hastaneye girmeye teşebbüs etmedi. Hastanenin önünde sessizce bekliyor. Birilerini bekliyor gibi..."

Sosyal medyayı salladı

Sosyal medyayı kısa sürede etkilemeyi başaran köpeğin hikayesine dair Facebook'tan da çılgınlarcasına paylaşım yapılıyor.

Avukat Cristine Sardella da bunlardan biri, "Ondan çok şey öğreniyoruz" tadında yorumlarda bulunan Sardella, çıkan haberlerden sonra köpeği ziyaret ettiğini ve duruşundan etkilendiğini söylüyor.

Hızın doruklarında sörf yaptığımız bir çağda, insan ya da hayvan herhangi bir canlının dirayetini kaybetmeyerek sabırla bir şeyleri beklemesi sizi ne kadar etkiliyor bilemiyorum ama beni etkiliyor.

Evet, her boşluğun yerine bir şeyler koyabiliriz ama asıl mesele zor olanı yapmak değil midir?

Kimse kimsenin hayat temposunu sorgulayamaz belki fakat hızlı yaşayanların da arayışları yavaşlık, şöyle bir "Otur soluklan yeğenim"cilik değil mi?

Çıkarmamız gereken dersler var

Vefaya dair birçok cümle kuruluyor ve kurulacak da.

Keza hayvanlardan da öğreneceğimiz çok fazla ders var.

Ama bu minnoş köpeğin 4 aydır sabırla beklemesinden benim payıma düşen ders: SABIR.

Belki giden geri dönmeyecek, belki kırılan tamir olmayacak bir süre ama en azından o sabrı göstermek ve dik duruşu devam ettirmek asıl mesele.

Üzülme ey sahibini kaybeden minnoş köpek, sen yine de sabırla hastane önünde canın ne zaman isterse, acın ne zaman dinerse o zamana kadar sabretmeye devam et.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2018 03:15

İLGİLİ HABERLER