Dünya
  • 21.1.2016 15:31

Özgür Suriye Ordusu'ndan çarpıcı görüntüler

Reuters muhabirleri Suriye'de Özgür Suriye Ordusu'nu görüntüledi.
Özgür Suriye Ordusu , 2011-2012 Suriye çatışmaları sırasında rejimi devirmek isteyen, ordu mensupları ve silahlanan siviller tarafından, 29 Temmuz 2011 tarihinde Riyad el-Esad liderliğinde kuruldu. Siyasi kanadı Suriye Ulusal Konseyi'dir ve ona bağlıdır.

Üyelerinin büyük bir çoğunluğunu, Beşşar Esed'e bağlı Suriye Ordusu'ndan ayrılan asker ve subaylar oluşturmaktadır.

Kuruluşu 29 Temmuz 2011 tarihinde duyurulan Özgür Suriye Ordusu, internet ortamında yayınladıkları videolarda Suriye Ordusu personelini mevcut görev yerlerini terk ederek, kendilerine katılmaya çağırmaktadır. Ne kadar üyesi olduğu kesin olarak bilinememektedir. Ancak kendi websitesinden yapılan açıklamada 40,000 asker olarak tanımlanmıştır.

Özgür Suriye Ordusu resmi internet sitesinde kendisini şöyle tanımlıyor.

“Özgür Suriye Ordusu herhangi bir çıkar veya maddi kazanç için Esad rejimine başkaldırmış veya bu rejime karşı savaşmış milis veya diğer herhangi bir silahlı kuvvet değildir, bu şekildeki yapıların bir parçası olmamıştır. Biz sadece Suriye halkına karşı ettiği yemini çiğneyerek Suriye'ye ve halkına kötülük yapmaya başlayan, halkını öldüren düzenli Suriye Silahlı Kuvvetler'in yapılanlara karşı sessiz kalamayan üyeleriyiz. Bu yüzden Suriye Özgür Ordusu olarak bizler Suriye ve Suriye halkını savunmak için yemin ettiğimiz sorumluluğun arkasındayız. Gizli veya siyasi hiçbir gündemimiz olmadığını, hiçbir etnik, sekter veya dinsel güç gruplarının hiçbirinin etkisi, kontrolü, denetimi veya temsilciliği altında bulunmadığımızı ilan ederiz. Biz sadece düzenli Suriye Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılmış olan askerler ve subaylarız, bir araya gelme amacımız ise akan masum kanının durdurulması için Esad rejiminin tiranlığından Suriye ve Suriyelilerin korunup kurtarılmasıdır.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER