Dünya
  • 25.8.2016 00:04

Pentagon'dan 'FIRAT KALKAN' açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'na hava saldırıları düzenleyerek destek olduklarını bildirdi.

Pentagon Sözcüsü Adrian Rakkine-Galloway, AA muhabirinin sorularına verdiği yanıtta,ABD uçaklarının Türkiye’nin DAEŞ’e yönelik Cerablus bölgesinde başlattığı operasyona destek verdiklerini kaydetti. Galloway, yanıtında şu ifadelere yer verdi:

“DAEŞ karşıtı koalisyon güçleri, Türkiye’nin DAEŞ ile mücadeleye yönelik operasyonlarına ve taramadan geçirilmiş Suriyeli muhalif güçlerin sınırdaki Cerablus’un DAEŞ’ten temizlenmesi amacıyla gerçekleştirdiği operasyonlara destek olmak için bugün hava saldırıları düzenledi. Koalisyonun istihbarat, izleme ve keşif unsurları, Türkiye ve Suriye arasında DAEŞ savaşçıları için önemli bir geçiş noktası oluşturan sınırı düzenli olarak izliyor ve sınır boyunca operasyonları takip etmeyi sürdürüyor.”

Bakanlığın politikası gereği koalisyon içindeki diğer ülkelerin sunduğu katkılara yönelik herhangi bir açıklamada bulunamayacaklarını vurgulayan Galloway, “ABD’nin insanlı ve insansız hava araçlarının Türkiye-Suriye sınırına yakın bu operasyonlarda görev aldığını teyit edebilirim.” ifadesini kullandı. 
Galloway, operasyona verdikleri destek sırasında Rusya ile irtibat halinde olup olmadıklarına yönelik soru üzerine, "DAEŞ karşıtı koalisyon, operasyonlarını Rusya silahlı kuvvetleri ile koordineli şekilde yürütmemektedir. Suriye hava sahasında uçuşların güvenliğini düzenlemek amacıyla ABD ile Rusya arasında bir mutabakat zaptı bulunmaktadır." karşılığını verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.8.2016 00:33

İLGİLİ HABERLER