Dünya
  • 27.12.2015 22:50

Ramadi'de kan gövdeyi götürüyor

Irak ordusuna bağlı birliklerin, IŞİD'in kalesi konumundaki Ramadi'ye girdikleri bildirildi.

BBC'ye konuşan Irak ordusu kaynakları, birliklerin kentte eskiden hükümetin idari karargâhı olarak kullanılan daha sonra IŞİD'in ele geçirmesiyle, örgütün kentteki saldırıları koordine ettiği merkez olarak kullanılan binaya girdiklerini, IŞİD militanlarının da çekildiğini söyledi.

IŞİD'in çekilirken bölgeyi bubi tuzağı bombalarla döşemiş olabileceği endişesiyle orduya bağlı birliklerin bölgede temkinli davrandıkları bildirildi.

Askeri kaynak, birliklerin önce karargahın birkaç yüz metre içine doğru ilerlediklerini, daha sonra keskin nişancı ateşinin sona ermesi ve hava keşif uçaklarının da herhangi bir insan faaliyetinin tespit edilmediğini duyurması üzerine orduya bağlı askerlerin içeri girdiğini aktardı.

Sağlık Bakanlığı'nın binasıydı

Girilen binanın daha önce Irak Sağlık Bakanlığı tarafından kan merkezi olarak kullanıldığı ifade ediliyor.

BBC'nin Bağdat'tan bildiren muhabiri Thomas Fessy, Irak ordusuna bağlı askerlerin girdiği karargâhın, IŞİD'in saldırıları organize ettiği yer olarak bilindiğini söyledi.

BBC muhabiri Fessy'ye göre bu adım, Ramadi'nin tamamen Irak ordusunun eline geçmesi için önemli bir gelişme olarak görülüyor. Fessy ayrıca yüzlerce sivilin de bölgede mahsur kalmış olabileceğini belirtiyor.

Ramadi, Mayıs ayında IŞİD'in eline geçmiş, bu hamle Irak ordusuna büyük bir darbe olarak görülmüştü.

Ramadi'yi ele geçirmeyi hedefleyen harekat Kasım ayı başlarında başlamış ancak hızlı ilerleme sağlanamamıştı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:01

İLGİLİ HABERLER