Dünya
  • 17.2.2017 11:50

Rejim askerini öldüren göçmene İsveç'te ömür boyu hapis cezası

2012 yılında Suriye'de yedi rejim askerinin öldürüldüğü olayda tetikçi olarak yer alan Haisam Omar Sakhanh, göçmen olarak sığındığı İsveç'te ömür boyu hapse mahkûm oldu.

İsveç mahkemesi, Suriye’deki silahlı bir gruba üye olan ve 2012’de yedi rejim askerinin infaz edildiği görüntülerde bulunduğu tespit edilen Haisam Omar Sakhanh'ı ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Mart 2016’da tutuklanan Sakhanh suçunu itiraf etti ancak kendisinin meşru bir mahkeme tarafından verilen infaz emrini uyguladığını savundu. İsveç mahkemesi, 46 yaşındaki Suriyeli'nin bu iddiasını reddetti.

Ortaya çıkan görüntülerde Sakhan yedi askerden birini tüfekle öldürürken görülüyor.

Rejim askerini öldüren göçmene İsveçte ömür boyu hapis

2013 yılının başında İsveç’e kaçak olarak giren Sakhanh, bu ülkede oturma izni almıştı. İtalyan medyasında çıkan haberlere göre, Sakhanh Suriye'de savaşmaya gitmeden önce 10 yıl boyunca İtalya'da elektrikçi olarak çalıştı. Sakhanh'ın 2012 yılında Roma'daki Suriye büyükelçiliği önündeki rejim karşıtı protestolara katıldığı ve buradaki "aşırı davranışları" sebebiyle gözaltına alındığı bildirildi.

Öldürülen rejim askerleri, silahlı grup tarafından Mayıs 2012'de ele geçirilmiş ve iki gün sonra infaz edilmişti. Söz konusu görüntüler ise Eylül 2013'te New York Times tarafından yayımlanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 17.2.2017 14:58

İLGİLİ HABERLER