Dünya
  • 24.12.2006 10:11

RICE'TAN TÜRKİYE'YE IRAK ÖVGÜSÜ!..

WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Türkiye'nin Irak politikasını övdü. Rice, Irak'ın bazı komşularının Irak'a katkı verdiğini, bazılarının ise yardımcı olmadığını vurguladı.
     Rice'ın Amerikan AP ajansına verdiği ve bazı unsurları daha önce medyada yer alan demecinin tam metni, Washington'da yayımlandı.
     "Irak'ın bazı komşuları yardımcı oluyor, bazıları ise pek olmuyor" diyen Rice, yardımcı olan ülkelere Türkiye'yi, olmayanlara da İran'ı örnek gösterdi.
     Rice, İran'ın faaliyetlerinin, Irak'taki mezhepler arası çatışmaları ve şiddeti beslediğini ileri sürdü. ABD Dışişleri Bakanı, "Irak'ın kuzey sınırında da sorunlar olabilirdi, ancak Türkler, oldukça farklı bir davranış benimsedi" diyerek Türkiye'nin, Iraklılara destek verdiğini ve Iraklı Kürtlerle de köprüler kurduğunu kaydetti.
     Rice, kuzey Irak'ta çözülmesi gereken terör örgütü PKK sorunu bulunduğunu belirterek, bu yönde ABD-Irak-Türkiye arasında üçlü bir mekanizmanın faaliyet gösterdiğini bildirdi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:22

İLGİLİ HABERLER