Dünya
  • 29.11.2015 21:13

Rus uçakları fırını bombaladı

Rus ordusuna ait savaş uçakları İdlib'in Eriha ilçesinde pazar yerini ve bir fırını vurdu. Olayda 40 sivilin öldüğü, 70 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AA'nın Eriha ilçesindeki sivil savunma yetkililerinden alıdığı bilgiye göre, Rus savaş uçaklarının İdlib'de, muhaliflerin denetimindeki Eriha ilçe merkezinde bulunan pazar yeri ile sivil yerleşim birimine saldırması sonucunda, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 40 kişi hayatını kaybetti, 70 kişi de yaralandı.

Saldırı bölgesinde büyük maddi hasarın meydana geldiğini aktaran yetkililer, Rus savaş uçaklarının saldırılarında yaralanan sivillerin ilçedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını söyledi.

Sivil savunma ekiplerinin saldırı sonucunda yıkılan ev ve iş yerlerin enkazının altında ölü ve yaralıların olup olmadığını araştırıldığını ifade eden yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini aktardı.

AZEZ’E BOMBARDIMAN
Öte yandan DHA'nın haberine göre, Suriye sınırındaki Kilis’ in karşısında bulunan Halep’e bağlı Azez’de Rus savaş uçaklarının ilçe merkezindeki bir mahalleye hava bombardımanında bulunduğu, saldırıda 10’dan fazla kişinin öldüğü ve yaralıların olduğu bildirildi. Yaralıların Türkiye ye getirildiği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:26

İLGİLİ HABERLER