Dünya
  • 23.6.2017 10:52

Rusya IŞİD'e füzeleri art arda fırlattı

Rusya Savunma Bakanlığı, Akdeniz'deki savaş gemileri ve denizaltından Suriye'deki DEAŞ hedeflerine 6 füze fırlattığını açıkladı. Saldırıdan kurtulan militanların, daha sonra hava saldırıylarıyla öldürüldüğü belirtildi. Bakanlık açıklamasında Türkiye ve İsrail komutanlıklarına operasyon öncesi bilgi verildiğini de belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rusya Donanması'nın Amiral Essen, Amiral Grigorociç fırkateynleri ve Krasnodar denizaltısı Akdeniz'in doğusundan Suriye'deki DEAŞ hedeflerine 6 Kalibr kruz füzesi fırlattı" ifadeleri kullanıldı. Sputnik'in haberine göre, saldırının sonucunda DEAŞ'ın Hama'nın Akerbat kasabasındaki kontrol noktalarının ve mühimmat depolarının vurulduğu kaydedildi. Krasnodar denizaltısnın sualtından saldırı gerçekleştirdiği vurgulanan açıklamada "Kalan DEAŞ militanları ve mevzileri de Rus Hava Kuvvetleri'nin hava saldırıları ile imha edildi" ifadelerine yer verildi.

'TÜRKİYE VE İSRAİL'E BİLGİ VERİLDİ'

Bakanlık, Türkiye ve İsrail komutanlıklarına saldırılarla ilgili önceden bilgi verildiğini de duyurdu. Bölgede militanların bulunduğu bir mevzinin de imha edildiği kaydedilen açıklamada, DEAŞ'ın Hama'ya farklı güzergâhlardan militan sevk ettiği vurgulandı. Açıklamada "Karanlık ve zorlu arazilerden faydalanılarak, Hama'ya farklı güzergâhlardan militan, mühimmat ve cephanelik sevk ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

Güncellenme Tarihi : 23.6.2017 10:53

İLGİLİ HABERLER