Dünya
  • 12.3.2018 15:12

Rusya: Skripal İngiliz ajanıydı, sorunumuz değil!

İngiltere'nin Salisbury ilçesinde aniden hastalanan ve komaya giren eski Rus casus Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın sinir gazına maruz kalmasıyla ilgili, Kremlin sözcüsü Skripal'in İngiliz istihbaratı için çalıştığını ve saldırının da İngiltere'de gerçekleştiğini belirterek, bu nedenle olayın Rusya hükümetinin sorunu olmadığı açıklamasında bulundu

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, geçtiğimiz hafta bir alışveriş merkezinde aniden rahatsızlanan eski Ruj ajanı olduğu söylenen Sergey Skripal hakkında açıklamada bulundu.

İki ülke arasında karşılıklı açıklamaların yapıldığı olayla ilgili, Kremlin'den yapılan açıklamada, İngiliz siyasilerden eski Rus ajan Skripal'in zehirlendiğine yönelik Rusya'nın olaya karıştığı yönünde suçlamalar yapıldığını duymadıkları belirtildi.

 RUS AJANLA İLGİLİ YENİ GELİŞME!

İngiliz polisi, eski Rus ajanı Sergey Skripal ile kızının bilinçlerini yitirmiş şekilde bulunmasının ardından başlattığı soruşturmada 240’tan fazla tanığı dinlerken, ajanın daha önce hayatını kaybeden eşinin mezarı da otopsi için açıldı.

Dışişleri Bakanı Boris Johnson, hafta içinde yaptığı açıklamada, Skripal olayında Rusya’nın sorumluluğunun tespit edilmesi halinde "güçlü karşılık" vereceklerini söylemişti.

Rus mahkemesi, İngiltere için casusluk yaptığı suçlamasıyla 2006 yılında Sergey Skripal'e 13 yıl hapis cezası vermişti.

Skripal, 2010 yılında ABD’nin tutukladığı 10 Rus ajanı ile Avusturya'nın başkenti Viyana'da takas edilen 4 casus arasında yer almıştı.

Daha sonra İngiltere’ye gelen Skripal’in, Salisbury’de düşük profilli bir yaşam sürmeye başladığı belirtiliyor.

Rusya, Skripal’in 1990’lı yıllardan itibaren bilgi sızdırdığı İngiliz dış istihbarat servisi MI6’e, Rusya’nın Avrupa’daki casuslarının kimliklerini de ifşa ettiğini öne sürmüştü.

 

Güncellenme Tarihi : 12.3.2018 15:14

İLGİLİ HABERLER