Gündem
  • 15.6.2016 14:56

Rusya'dan flaş 'Türkiye' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Rus mevkidaşlarına gönderdiği mektupların ardından Moskova'dan açıklama geldi.

"TÜRKİYE BELLİ ADIMLARI ATMALI"

Peskov, "Ancak Başkan Putin aynı zamanda, iki ülke arasında yaşananlardan sonra ilişkilerin normalleşmesinin, Ankara belli adımları atmadıkça mümkün görünmediğini en açık şekilde ifade etti" diye ekledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Türkiye-Rusya ilişkilerinin bozulmasından üzüntü duyduklarını dile getiren Peskov ayrıca, "Moskova, Türkiye ile ilişkilerin yüksek seviyede olduğu döneme değer veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'dan Putin'e mektup

TEBRİK MEKTUPLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Haziran Rusya Milli Günü nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, Başbakan Yıldırım ise Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'e mektup göndermişti.

Erdoğan’ın tebrik mesajı şu şekildeydi:

"Tüm Türk halkının adına tüm Rus vatandaşlarının Rusya Günü’nü kutluyorum ve yakın zamanda Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerinin hak edilen düzeye yükselmesini diliyorum."

Başbakan Yıldırım ise mesajında, yakın zamanda iki ülke arasındaki işbirliği ve ilişkilerin iki ülke halkının ortak çıkarları için gerekli düzeye ulaşmasını ümit ettiğini belirterek, "Rus vatandaşlarına refah diliyorum" ifadesini kullanmıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 15.6.2016 15:02

İLGİLİ HABERLER