Dünya
  • 26.8.2016 00:05

Siviller Cerablus'a dönmeye başladı

Cerablus operasyonunun ardından ÖSO birliklerinin komutanları, önceliklerinin kenti, sivillerin geri dönebileceği hale getirmek olduğunu ve Türkiye'nin bu konuda destek sözü verdiğini belirtti. Siviller de kente dönmeye başladı.

AA'nın haberine göre ÖSO'ya bağlı Hamza Bölüğü Komutanı Abdunnasır Celal, yaptığı açıklamada, Türk askerinin desteğiyle Cerablus'a girdiklerinde karşılaştıkları en büyük zorluğun IŞİD'in kentin sokaklarına ve evlere yerleştirdiği mayınlar ile patlayıcılar olduğunu söyledi.

ÖSO birliklerinin kente girer girmez vatandaşların evlerine geri dönebilmesi için patlayıcıları temizlediğini aktaran Celal, ÖSO'nun çatışmalar esnasında kent çevresine kaçan onlarca kişinin evlerine dönmesine izin verdiğini ve bu sürecin ilerideki günlerde de devam edeceğini ifade etti.

Kente bazı sivillerin geri dönmeye başladığı da grörüldü.

Kentte hayatın yeniden normale dönmesinde Türkiye'nin rolü olacağını ifade eden Celal, Karkamış Sınır Kapısı'ndan Cerablus'a insani yardımların geçirilmesi, fırınlar ve kuyuların tekrar çalışır hale getirilmesi gibi diğer zorunlu ihtiyaçlar konusunda da Türkiye'nin yardım edeceği konusunda söz aldıklarını dile getirdi.

SIZMALARA KARŞI BARİKATLAR KONULDU

Kentteki emniyetin sağlanması konusuna da değinen Celal, IŞİD'li teröristlerin ve uyuyan hücrelerin sızmasını engellemek için kent girişlerine güvenlik barikatları koyduğunu ve vatandaşları korumak amacıyla bir emniyet oluşumu kurmaya başladığını kaydetti.

ÖSO komutanlarından Gabi ise kentteki insanların yaşamlarını düzenleyebilmek için mahkemeler kurulacağını, burada güvenliği sağlamasının ardından ÖSO'nun DAEŞ'le savaşı sürdürmek için yeni bölgelere gideceğini aktardı. Gelecek adımlarının Halep'in kuzeydoğu kırsalında ve Çobanbey'de DAEŞ'in peşine düşmek olduğunu kaydeden Gabi, oradan da doğu kırsalda yer alan El-Bab ilçesine ilerleyeceklerini dile getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri, “Fırat Kalkanı" operasyonu çerçevesinde ÖSO’nun Cerablus bölgesinde dün başlayan harekatına destek veriyor.

Güncellenme Tarihi : 26.8.2016 00:59

İLGİLİ HABERLER