Dünya
  • 1.7.2016 12:23

İşte İsrail'in köpeği BEDEVİLER

Köpek deyince sakın şaşırmayın bu adamlar gerçekten birer köpek gibi.. Daha doğrusu köpek gibi iz sürüyor. İsrail ordusunda özel bir birim var. Bu birim bedevilerden oluşuyor. Onları işi ülkeye gizlice giren Filistinlilerin izlerini sürmek. Bunun için de atalarından öğrendikleri kızılderili yöntemlerini kullanıyorlar. 
Her şey geçtiğimiz yüzyılın başlarında yaşandı. İsrail bir devlet kurmak için Filistin topraklarına çöreklendiği yıllarda çölde yaşayan Tuba ve Ez-Zangariyye Bedevileri Yahudilere destek oldu. 1936 ile 1939 yılları arasında Filistinliler ve Araplar Yahudilere karşı ayaklanıp meşhur savaş başladığında bu bedeviler İsrail ile birlikte kendi kanlarından olan müslümanlara karşı savaştı. Bedevilerle Yahudiler bu sayede bir pakt kurdu. Pal-Heib adı verilen bu pakt Bedevi El Heib kabilesinin lideri Şeyh Hüseyin Muhammed Ali Ebu Yusuf tarafından kabul edildikten sonra en iyi 60 adamını Yahudilerin emrine verdi.Bu sayede hain bedeviler İsrail vatandaşlığına kabul edildi.
Çetin çöl yaşamında hayatta kalmak için av izi süren bu çöl bedevileri İsrail için bulunmaz bir imkan oldu.
İsrail ordusu içerisinde bu bedeviler için özel bir birim oluşturuldu.Bu birimin tek işi iz sürmek. Bu konuda kızılderili gibi olan İsrail ordusunun iz sürücü bedevileri adeta birer köpek gibi iz sürüyor.
Sınırı geçen Filistinliler veya bir kaçak bu İsrail köpekleri tarafından anenda yakalanıyor.
İşte onların yaptığı bir çalışma..

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 1.7.2016 12:59

İLGİLİ HABERLER