Dünya
  • 8.1.2019 09:16

Sudan’ı katil İsrail karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın dostu Sudanlı Dr. Fatih Ali Hasaneyn Muhammed Şerif, Sudan olaylarının arkasında İsrail’in olduğunu söyledi. Yeni Şafak’a konuşan Şerif, “Kayıp 13. Yahudi Kabilesi” olarak kabul edilen “Fur Cemaati”nin Sudan’da bulunduğunu belirterek, “Başlarındaki Abdulvahid’in ofisi İsrail’de. O ne derse yapıyorlar, olayları onlar çıkarıyor” dedi.

Dr. Fatih Ali Hasaneyn Muhammed Şerif

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sudan ziyaretinde evine giderek görüştüğü ve birlikte yemek yediği Dr. Fatih Ali Hasaneyn Muhammed Şerif, tedavi gördüğü hastanede Yeni Şafak’ın sorularını cevapladı. Bosna Hersek’in efsane lideri Aliya İzzet Begoviç’in yol arkadaşı ve danışmanı Hasaneyn, ülkesinde çıkan olayların ekonomik değil, siyasi sebeplere dayandığını ifade etti.

FUR CEMAATİ LİDERİNİN İSRAİL’DE OFİSİ VAR

Olayların arkasında İsrail’in olduğunu belirten Hasaneyn şunları kaydetti: “Bu olayların arkasında 3-4 tane cemaat var. Bunlardan en önemlisi de “Fur Cemaati.” Bu protestoları çıkaranlar Fur cemaatinden. Bu cemaatin başında da Abdulvahid isminde birisi var. Bu adamın ofisi de zaten İsrail’dedir. Bu cemaatlerin kendilerine ait bir dilleri var.

Erdoğan’la sürekli temas halinde olduğunu ifade eden Dr. Fatih Ali Hasaneyn Muhammed Şerif, Sudan halkının taleplerini kendisine ilettiğini söyledi.

EMİRLER GELDİĞİNDE BİRLİKTE UYGULARLAR

Kuran-ı Kerim’i bu dile tercüme edip namazları ve Kuran’ı bu dilde okutmak isteyen bir adamdı. Bu halkın mensupları Sudan’da çalışan işçi kesimidir. Emirler geldiğinde hepsi uygular birlikte hareket ederler. İsrail’de bazı isimler Fur halkını kayıp 13. Yahudi Kabilesi olarak kabul eder. Bu yüzden da onlara destek verir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sudan halkı tarafından çok sevildiğini ifade edin Hasaneyn, 1999’da Erdoğan’ı kaldığı cezaevinde ziyaret eden tek yabancı olduğunu ifade etti. Hasaneyn, şunları kaydetti:

İLGİNÇ CEZAEVİ ANISI

“Hapse girdiği yerde Bosna savaşından kaçanların kampları vardı. Oradakilere de yardımlar götürürdüm. Ara sıra hapishaneye de uğrayarak cezaevindeki ihtiyaç sahiplerine yardımlar verirdim. Hapishanenin müdürü yardımlarımdan dolayı ‘Benden bir şey dile yapayım’ dedi. Ben de tutuklu bir arkadaşım olduğunu onunla görüşmek istediğimi söyledim. Kim olduğunu sorunca ‘Recep Tayyip Erdoğan’ dedim.

Dr. Fatih Ali Hasaneyn Muhammed Şerif

ÜMMETE YURT OLDUNUZ

Şaşırdı, az kalsın elindeki fincanı düşürüyordu. ‘Olmaz’ dedi. Nedenini sordum. ‘Sadece selam vereceğim’ dedim.”

“Erdoğan geldi. Ayağa kalktık hepimiz. Erdoğan bana selam verdiğinde ona: “Ey müstakbel başbakan merhabalar” dedim. Erdoğan ‘Sen benim hapishanede olduğumu görmüyor musun’ dedi. Aliya İzzet Begoviç de hapse girmeden önce hiçbir şeydi. Adı bile bilinmezdi. Ama hapisten sonra bir kahraman ve lider oldu. Sen de aynı şekilde olacaksın dedim. Bugün Erdoğan Müslümanların lideri oldu. Türkiye, bütün Müslümanlara yurt oldu. Ülkesinde zulüm gören ümmette sığınak oldu.”

GÜLEN ASRIN FİRAVUNU

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için büyük düşman olduğunu önceden gördüğünü ve bunu 2009 yılında söylediğini vurgulayan Hasaneyn, kendi yazdığı “Türkiye’nin Lawrence’i Fetullah Gülen” kitabına atıf yaptı. Hasaneyn, “Gülen asrın Firavunu’dur” ifadelerini kullandı.

Sevakin adasının ihyasını biz istedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sudan’da çok sevildiğini ifade edin Hasaneyn, “Erdoğan farklı dönemlerde Sudan halkının tüm taleplerini kabul etti. Son ziyaret öncesinde Erdoğan’dan yazılı olarak 18 talepte bulunduk. Daha sonda bunun sayısı 23”e çıktı. Birincisi Kızıldeniz’de Mekke’nin karşısında askeri üssü. Sevakin adasının ihyasını istedik. Deniz güvenliği için liman ve bakım onanırımı, sanayi bölgeleri ve hastahaneler konusunda yardım istedik. Hepsi kabul edildi ve çalışmalar başladı. Sudan halkı için çok güzel gelişmelerdi bunlar. Bu nedenle siyasi, grup ve benzeri ayrımı olmaksızın tüm Sudanlılar Erdoğan’ın yanındalar. Herkes Erdoğan’ı çok seviyor. Erdoğan Sudan’da bir partinin başına geçip aday olsa kesinlikle seçilir.”

M. Şakir Saraç  Yeni Şafak

Güncellenme Tarihi : 8.1.2019 09:19

İLGİLİ HABERLER