Dünya
  • 24.8.2016 00:45

Suriye'de 30 bin ceset sorunu

Suriye'de terör örgütlerinin saflarında savaşan ve hayatını kaybeden yabancı militanların cesetleri Şam yönetimi için soruna dönüştü. Vatandaşları Suriye'deki savaşa katılan ülkelerin yönetimlerinin, ölen yabancı militanların kimliklerinin tespiti için Suriye hükümetiyle işbirliğine yanaşmadığı belirtildi.

Sputnik'in sorularını yanıtlayan Suriye Adli Tıp Kurumu Başkanı Hüseyin Nofal, bazı komşu ülkelerin kimlik tespiti yapıldıktan sonra dahi, teröristlerin saflarında savaşan vatandaşlarının cesetlerini kabul etmediğini söyledi.

Nofal, sadece 2016 yılında on binlerce yabancı savaşçının ülkeleri tarafından kabul edilmediğinin altını çizdi.

'30 BİN CESEDİN KİMLİĞİNİ BELİRLEYEMEDİK'

Suriyeli yetkili, "Teröristlerin safında Fransa, Türkiye, Irak, Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan gibi ülkelerden militanların savaştığını tespit ettik. Bunların yanında yaklaşık 30 bin cesedin kimliğini belirleyemedik" ifadelerini kullandı.

'İŞKENCECİLER BÜYÜK ORANDA ÇOCUKLARI HEDEF ALIYOR'

Öte yandan Nofal, militanlar tarafından işkence gören ve idam edilen bazı Suriye vatandaşlarının kimliğini tespit etmekte de zorluk yaşadıklarını belirtti.

Adli Tıp Kurumu Başkanı, savaş sırasında uygulanan işkencelerin yüzde 60'ının çocuklara yönelik olduğu, çocukların en fazla cinsel tacize maruz kaldığı bilgisini de paylaştı

Güncellenme Tarihi : 24.8.2016 00:32

İLGİLİ HABERLER