Dünya
  • 6.12.2016 14:02

Suriyeli anne sokak sokak doktor ararken öldü

Suriye'de Esad rejimive destekçilerinin kuşatmasındaki doğu Halep'te, bombardımanda yedi çocuğunu kaybeden anne Sabah, son nefesini tekerlekli sandalye üzerinde sokak sokak doktor ararken verdi.

AA muhabirinin, ülkenin kuzeyindeki Halep kentininin doğusunda rejim kuşatmasında bulunan Şear ve Tarık el Bab semtlerini birbirine bağlayan bir sokakta eşi Sabah Muhammed ile görüntülediği Ebu Muhammed Halebi, çaresizce doktor gelmesini bekledi.

Başından geçenleri anlatan Halebi, muhaliflerin kontrolündeki bölgeyi havadan bombalayan rejimin, evlerini ve sokaklarını enkaza çevirdiğini, bu sırada insanların çevreye dağıldığını söyledi.

Koalisyon güçleri Musul'un son köprüsünü vurdu

Kargaşa sırasında yedi çocuğunu kaybettiklerini ve nerede olduklarını bilmediğini söyleyen baba Halebi, fenalaşan eşine doktor bulduktan sonra dönüp çocuklarını arayacağını belirtti.

Halebi, eşinin uzun süredir hasta ve tekerli sandalyeye bağlı olduğunu, kuşatma nedeniyle tedavi ve ilaç temin edemediklerini anlatarak, bilincini yitiren Sabah'a acilen doktor bulmak zorunda olduğunu dile getirdi.

Eşi Sabah'ı bir tekerlekli sandalyeye yerleştirerek mahallesinden çıkartan Halebi, çevrede gördüğü kimselerden birinin doktor bulup getirme sözü verdiği için beklemeye başladıklarını söyledi.

Reklam sayfayı kaplıyor

Bu reklamı bir daha gösterme

Gitti. Geri Al

Bu reklamla ilgili sorun neydi?

Alakasız

Çok sık gösteriliyor

Uygunsuz

Geri bildirim için teşekkürler! Geri

Gelecekte size daha iyi bir deneyim sunmak için bu reklamı inceleyeceğiz.

Reklam ayarlarınızı güncelleyerek size daha iyi reklamlar göstermemize yardımcı olun.

Geri bildirim için teşekkürler! Geri Al

Bu sitedeki reklamları incelemek için geri bildiriminizi kullanacağız.

Reklam ayarlarınızı güncelleyerek size daha iyi reklamlar göstermemize yardımcı olun.

Reklam kapatılıyor: %1$d

Güncellenme Tarihi : 6.12.2016 14:13

İLGİLİ HABERLER