Dünya
  • 23.8.2016 11:40

Suriyeli demirci ustası, boş varillerden oturma grubu yapıyor

Suriyeli demirci ustası İbrahim Hacı Taha, yaşadığı Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde temin ettiği boş varilleri koltuk takımı, masa haline getirip, satarak geçimini sağlıyor.

Suriye’nin Halep kentinde demirci ustası olarak çalışırken, iç savaş nedeniyle 4 yıl önce ailesini de alarak Türkiye’ye gelen ve Reyhanlı’da yaşamaya başlayan demirci ustası İbrahim Hacı Taha, önce kapı, pencere demirleri ve çatı işleriyle uğraştı. Ancak, kapı, pencere ve çatı işlerinin bir gün biteceğini düşünerek, boş varillerden koltuk ve masa yapmaya başladı. Kendisiyle çalışan ve 5 kişinin de geçimine katkı sağlamak amacıyla farklı bir şey bulma çabası içerisine girdiğini söyleyen Taha, “Bir anda çevrede işe yaramayan boş varilleri gördüm. Topladım veya satın aldım. Sonra da bunları keserek, kaynak yaparak koltuk, sandalye masa haline getirdim. Özellikle çay bahçeleri, parklarda kullanılacak hale gelince de satarak hem kendi aileme ve hem de yanımda çalışan 5 kişinin geçimine katkı sağlamaya başladım” dedi.

Ülkesinde yaklaşık 15 yıllık meslek tecrübesi olduğunu ifade eden Taha, Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, bir gün ülkesine dönmenin umudunu yitirmediğini de söyledi.
Taha, tamamladığı siparişlerini de motosikletinin sepetine koyarak sahiplerine götürüyor.

Ecevit Cemiloğlu

Güncellenme Tarihi : 23.8.2016 11:41

İLGİLİ HABERLER