Dünya
  • 11.4.2012 00:32

Suriyeli muhaliflerden rusya'ya çağrı: Sözünü tut!..

     Galyun, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, bugün itibarıyla sokaklardan bütün silahlarını çekmesi gereken Suriye rejiminin askeri operasyonlara devam ettiğini belirterek, ''Tanklar, helikopterler bugün de operasyonlara devam ediyor, Suriyeli ve Arap gazetecilerin, doktorların hayatına kastediyor. Sınırdaki mültecilere ateş açıyor. Rejim, uluslararası düzlemde verdiği sözleri yalanlamıyor ama bunlara uymuyor da'' diye konuştu.
     ''Suriye rejimini koruyan'' ülkeler olduğunu, bunların başında da Rusya'nın geldiğini vurgulayan Galyun, ''Rusya'nın açık bir tutum takınmasını ve Suriye rejiminden, verdiği sözleri yerine getirmesini talep etmesini bekliyoruz'' dedi.
     Suriye Ulusal Konseyi'nin, Suriye halkının meşru temsilcisi olarak tanındığını hatırlatan Galyun, ''Konsey olarak uluslararası aktörleri, Suriye'de akan kanın durması için üzerlerine düşeni yapmaya çağıyoruz'' şeklinde konuştu.
     Suriye rejiminin ''yalanı uzun süredir siyaset haline getirdiğini'' savunan Galyun, ''Suriye yönetiminin Annan planıyla kendisine verilen bu fırsatı Suriye halkının kanını dökmek için yeni bir vesile yapmasını kabul etmemiz mümkün değildir'' dedi.
     13 aydan beri özgürlüğünü kazanmak için uğraşan Suriye halkının, bunu mutlaka başaracağını ifade eden Galyun, ''Yeni bir Suriye, herkese saygılı sivil bir devlet kurulacaktır'' diye konuştu. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 18:53

İLGİLİ HABERLER