Dünya
  • 17.11.2017 15:55

Suudi Prensler için şok eden iddia: Para verin, serbest kalın!

Suudi Arabistan yetkililerinin gözaltındakilere 'Özgürlüğünüze karşılık, para verin' dediği iddia edildi

İngiltere'de yayınlanan Financial Times gazetesi, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan Suudi prensler ile iş adamlarının mal varlıklarının yüzde 70'ine el konulmasının amaçlandığını yazıyor.

Konuya yakın iki kaynak, "Yetkililer gözaltındakilere 'Para verin, serbest kalın' diyor. Suudi Arabistan’ın eriyen hazinesine bu şekilde kaynak sağlanması hedefleniyor. Gözaltındaki bazı isimler, mal varlıklarının önemli bir bölümünün Riyad'a devri karşılığında serbest kalmaya razı" diyor.

Haberde pazarlıkların gözaltındaki isimlerin tutulduğu Riyad'daki Ritz-Carlton otelinde yapıldığı da haberde yer alan bilgiler arasında.

Haberde 'Uzun süre düşük seyreden petrol fiyatları nedeniyle Suudi Arabistan'ın bütçe açığı geçen yıl 79 milyar dolar seviyesine kadar yükselmişti' ifadesine yer verilirken, savcılığın 'Yolsuzlukların maliyeti 100 milyar dolara ulaşıyor' açıklaması da bulunuyor.

Financial Times'a konuşan kaynaklardan birisi, yolsuzluk soruşturmasının kapsamı genişlerken yeni gözaltı operasyonlarının da beklenebileceğini söylüyor.

 

Güncellenme Tarihi : 17.11.2017 16:04

İLGİLİ HABERLER