Dünya
  • 18.10.2018 00:30

Suudilerden PKK'ya 100 milyon dolar

Ve para PKK'nın elinde.. Suudi Arabistan PKK'nın Suriye kolu YPG'nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne 100 milyon dolar para verdi.

Suudi Arabistan PKK'nın Suriye kolu YPG'nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Suriye’de kontrol ettiği bölgeleri için ABD’ye 100 milyon dolarlık yardım sağladığı bildiriliyor.

New York Times gazetesine göre, Riyad, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Kaşıkçı olayını görüşmek üzere Riyad'a ayak bastığı saatlerde Suudi Arabistan'dan PKK'nın Suriye kolu YPG'nin omurgasını oluşturduğu SDG’nin kontrol ettiği bölgelerde kullanmak üzere için 100 milyon dolar verdi.

Haberde, Riyad yönetiminin Suriye'de IŞİD'den kurtarılan bölgeler için vermeyi taahhüt ettiği 100 milyon dolarlık yardımının, Pompeo'nun dün Suudi Arabistan'a düzenlediği ziyaret sırasında ABD hükümetine ait hesaplara yatırdığı belirtiliyor.

"ZAMANLANMA TESADÜF DEĞİL"

Bu arada, NYT haberini yansıtan Sputnik ise, ​Trump yönetiminin söz konusu mali desteği uzun süredir talep ediyor olsa da tahsilatın Pompeo'nun Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu'nda kaybolması olayıyla ilgili ziyarete denk gelmesi dikkati çektiğini yazdı.

New York Times, haberinde ABD yönetiminden Suriye siyasetini yönlendiren ancak adının açıklanmasını istemeyen bir yetkilinin, "Zamanlama kesinlikle tesadüf değil" ifadesine yer verdi.

SUUDİLERİN YPG İÇİN VERDİĞİ PARA

Basında yer alan bazı haberlere ilişkin değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, Suudi Arabistan’ın, ABD’nin Suriye’de kalmasını istediğinin bir sır olmadığını vurguladı. Çavuşoğlu, "Burada bazı ortak hedefler ya da çıkarlar var, bunu görüyoruz. Bunlar YPG, PKK, DEAŞ mı yoksa İran’ın mevcudiyetini dengelemek mi o konuda net bir şekilde yorum yapamayız" dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.10.2018 02:53

İLGİLİ HABERLER