Dünya
  • 19.4.2018 00:10

Taliban Afgan komutanı havaya uçurdu

Hükümet güçlerinin büyük kaybı: Taliban'dan üst düzey isme suikast

Afganistan'ın güneyinde Taliban'ın düzenlediği suikastte, Kabil hükümeti güçlerine bağlı önemli bir isim hayatını kaybetti.

Afganistan'ın güneyinde Taliban'ın düzenlediği suikastte, Kabil hükümeti güçlerine bağlı önemli bir isim hayatını kaybetti.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar kenti merkezinde Kabil hükümeti güçlerine bağlı özel operasyon biriminin komutanına yönelik suikast düzenlendi.

ABD destekli Kabil hükümeti güçlerine bağlı "Acil Müdahale Birimi" komutanı "Canan Mama" Kandahar'da aracının altına yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yanındaki 6 korumasıyla birlikte öldü.

Taliban saldırıyı üstlendi

Bu sabah gerçekleşen saldırının ardından sosyal medya ağları üzerinden bir açıklama yayınlayan Taliban sözcüsü Kari Muhammed Yusuf Ahmedi, üst düzey isme yönelik saldırıyı kendilerinin düzenlediğini ifade etti.

Ahmedi, Canan Mama'nın bölgede ABD güçleriyle ortak hareket ederek birçok savaş suçuna imza attığını öne sürdüğü açıklamasında Mama'nın özel bir yöntemle hedef alınarak öldürüldüğünü belirtti.

Taliban tarafından öldürülen Canan Mama'nın Kabil hükümetinin son dönemdeki en büyük kaybı olarak gösterildiği bildiriliyor.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 19.4.2018 02:19

İLGİLİ HABERLER