Dünya
  • 28.8.2015 00:10

Tayland Türk vatandaşlarını araştırıyor

Tayland polisi başkent 17 Ağustos'ta Bangkok'ta 20 kişinin ölümüne yol açanbombalı saldırı soruşturmasında, olaydan iki hafta öncesine kadar ülkeye giren Türk vatandaşlarının araştırıldığını açıkladı.

Reuters'ın haberine göre, Tayland Emniyeti Sözcüsü Prawut Thavornsiri, patlamadan iki hafta kadar öncesine kadar ülkeye giren Türk vatandaşlarını araştırdıklarını belirtti.

Tayland medyasında polisin 15-20 Türk vatandaşını araştırdığına dair haberler çıktığının hatırlatılması üzerine Prawut, "Tayland'a muhtemelen bundan daha fazla sayıda Türk vatandaşı geliyor. Araştırıyoruz ama 15 kişiyi değil" dedi.

"Milliyete değil, bireylere odaklanıyoruz" diyen polis sözcüsü, diğer ülke vatandaşları ya da örgüt ihtimallerini de gözardı etmediklerini belirtti ancak ayrıntı vermedi.

Şüphelinin robot resmi

BBC Türkçe'nin haberine göre, Bangkok Post gazetesi de yetkililerin bazı Türkiye vatandaşlarının fotoğraflarını robot resim ve güvenlik kamerası görüntüleriyle karşılaştırdıklarını yazdı.

İngiliz Telegraph gazetesinde geçtiğimiz günlerde çıkan bir haberde, Tayland polisinin, şüpheliyi taşıdığı tahmin edilen taksicilere ve kentteki otellerdeki görevlilere bir Türk pasaportunun fotokopisini gösterip Türkiye'den gelen müşteriler hakkında sorular sorduğu belirtilmişti.

TIMETURK

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:40

İLGİLİ HABERLER