Dünya
  • 6.9.2006 10:00

TİMSAH AVCISININ ÖLÜMÜ KAMERAYLA SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ

Belgesel filmleriyle tüm dünyada binlerce hayranı olan Avustralyalı ünlü "timsah avcısı" Steve Irwin’in ölüm dalışının saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı. Filmi izlediğini söyleyen menajeri, "Dipteki bir uzantı aniden Steve’e çarptı. Vatozmuş. Steve, zehirli dikeni hemen çıkardı, ama hemen sonra kendini kaybetti" dedi.

AVUSTRALYA’nın doğu kıyısında, Queensland eyaletinin Büyük Mercan Kayalıkları’nda 8 yaşındaki kızı Bindi ile birlikte sualtı belgeseli çeken Steve Irwin, kameraman ile birlikte daldı. Irwin’in menajer ve yapımcısı John Stainton, ünlü "timsah avcısı"nın son anlarını, çekilen filmde izlediğini ve şoke olduğunu söyledi. Irwin’in göğsüne saplanan uzun vatoz dikenini çıkardığını gördüğünü belirten Stainton, şunları anlattı:

"Steve, deniz tabanına yakın yüzüyordu. Bir uzantının üzerine geldi. O, vatozun kuyruğuymuş. Kuyruk, aniden Steve’e çarptı ve yaklaşık 20 santim uzunluğundaki, zehirli dikeni göğsüne saplandı. Steve, dikeni çıkardı ve anında kendini kaybetti. Her şey çabucak olup bitti. Zaten kameraman da, o anda Steve’e yardım edebilmek için kamerasını kapattı."

Cansız bedeni otopsi için hastaneye kaldırılırken ailesi, Irwin’in son anlarıyla ilgili video kaydının yayınlanıp yayınlanmasına daha sonra karar vereceğini açıkladı.

Türk seyircisi Irwin’i, Discovery Channel’daki programlarından tanıyordu. Discovery Channel’ın Amerikalı Başkanı Billy Campbell, "Olaya son derece şaşırdım ve üzüldüm. Herkes Steve’in risk almayı sevdiğini bilir. Ama o her zaman güvenliğe de önem verirdi" dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:41

İLGİLİ HABERLER