Dünya
  • 20.11.2017 13:06

Trump çılgına döndü: Onları cezaevinde bırakmalıydım!

Amerika Başkanı Donald Trump, Çin'de serbest bırakılan Amerikalı basketbolcularla ilgili olarak "onları cezaevinde bırakmalıydım" dedi

Amerika Başkanı Donald Trump, Çin'de tutuklanan, bir süre sonra da serbest bırakılan 3 UCLA basketbol oyuncusundan birinin babasına tepki gösterdi.

Çin'de hırsızlık iddiasıyla gözaltına alınan basketbol oyuncularından LiAngelo Ball'ın babası LaVar Ball, basketbol oyuncularının serbest bırakılmasında Trump'ın katkısının fazla olmadığını ima edince Trump saldırıya geçti.

Spor kanalı ESPN'e konuşan Ball, "Bana hiçbir şey söylemeyin. Herkes onun sanki bana yardımcı olduğunu göstermek istiyor” dedi. Ball'un bu açıklamasına Trump'ın tepkisi gecikmedi ve Twitter aracılığıyla, "Şimdi üç basketol oyuncusu Çin dışında ve cezaevinde yıllarca kalmaktan kurtuldular. LiAngelo'nun babası LaVar Ball, oğlu için ne yaptığımı ve hırsızlığın önemli bir şey olduğunu kabul etmiyor. Onları cezaevinde bırakmalıydım" ifadelerini kullandı.

Now that the three basketball players are out of China and saved from years in jail, LaVar Ball, the father of LiAngelo, is unaccepting of what I did for his son and that shoplifting is no big deal. I should have left them in jail!

Trump'ın sosyal medya yöneticisi Dan Scavino da Ball'un açıklamasına tepki göstererek, Eğer Başkan Trump olmasaydı, "Ball'un oğlu Çin'de çok çok çok uzun zaman kalırdı" dedi.

Üç oyuncu, LiAngelo Ball, Cody Riley ve Jalen Hill, girdikleri dükkandan bazı malzemeler çaldıklarını kabul ederek, geçen hafta özür dilemiş ve Trump'a Çin ziyareti sırasında konuyu Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'le görüşmesinde gündeme getirerek serbest bırakılmalarına yardımcı olduğu için teşekkür etmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 20.11.2017 13:07

İLGİLİ HABERLER