Dünya
  • 20.5.2017 00:00

Trump’ın ilk yurt dışı ziyareti Suudi Arabistan'a

Trump, ilk yurt dışı ziyaretlerini Suudi Arabistan ve İsrail'in ardından İtalya, Vatikan ve Belçika’ya yapacak

ABD Başkanı Donald Trump, ilk yurt dışı seyahatine çıktı.

Başkan Trump, ilk yurt dışı ziyaretlerini Suudi Arabistan ve İsrail'in ardından İtalya, Vatikan ve Belçika'ya yapmak üzere başkent Washington'dan ayrıldı.

İlk ziyaretini Suudi Arabistan'a yapacak olan Trump, burada Kral Selman bin Abdulaziz ile bir araya gelecek. Trump ardından İsrail'e geçerek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüşecek. Ortadoğu'da yapacağı ziyaretlerin ardından Trump'ın İtalya, Vatikan ve Belçika'ya gitmesi bekleniyor.

Trump, seyahati öncesinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, ABD halkının çıkarlarını korumak için bu seyahatleri yaptığını kaydetti.

Trump'a yapacağı bu ziyaretlerde eşi Melanie Trump'ın yanı sıra kızı İvanka Trump ve damadı Jared Kushner de eşlik ediyor.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Ortodoks Yahudi olan Trump'ın damadı Kushner ve kızı İvanka bu yolculuğa çıkmadan önce hahamdan izin istedi.

Beyaz Saray'dan ismi açıklanmayan bir yetkili ise Trump'ın kızı ve damadının yolculuk öncesinde hahamın iznini aldıklarını onayladı.

ABD'nin son 5 başkanı, göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Kanada ya da Meksika'ya yapmıştı.

Güncellenme Tarihi : 19.5.2017 23:30

İLGİLİ HABERLER